15.3 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăInternaționalCare a fost cel mai vizionat film din România în 2015

Care a fost cel mai vizionat film din România în 2015

“Furios şi iute 7” este liderul Topului 10 al filmelor cu cele mai mari încasări generate în cinematografele româneşti în anul 2015, cu peste 11 milioane de lei, din clasament făcând parte şi animaţia “Minionii”, dar şi lungmetraje SF precum “Jurassic World” şi “Star Wars: Trezirea Forţei”.
 

 

Pe primul loc în clasamentul celor mai vizionate filme în România, în 2015, se află “Furios şi iute 7/ Fast and furious 7”, de James Wan, care a fost lansat pe 3 aprilie în cinematografele autohtone, simultan cu cele din întreaga lume, scrie Mediafax. Filmul, distribuit de Ro Image 2000, a rulat timp de 19 săptămâni şi a încasat 11.187.050 de lei, fiind vizionat de 651.206 spectatori.

“Furios şi iute 7” este continuarea seriei de succes în care Vin Diesel şi Paul Walker îşi reiau rolurile lui Dominic Toretto şi Brian O’Conner. Cu cazierul curăţat şi liniştiţi alături de vechii lor prieteni, cei doi încearcă să îşi facă o nouă viaţă, dar totul se năruie în momentul în care Ian Shaw intervine, iar ei sunt nevoiţi să calce din nou în afara legii. Producţia filmului a fost amânată aproape un an din cauza decesului lui Paul Walker. Actorul american a murit în 2013, într-un accident de automobil, la vârsta de 40 de ani, înainte de încheierea filmărilor pentru “Furios şi iute 7”, iar rolul său a fost completat cu ajutorul tehnologiei digitale şi al fraţilor starului, care au turnat câteva cadre în locul său.

Filmul de animaţie “Minionii/ Minions”, regizat de Kyle Balda şi Pierre Coffin, a fost lansat pe 10 iulie în cinematografele din Romania şi se clasează pe locul al doilea în top. Distribuit de Ro Image 2000, animaţia a rulat 24 de săptămâni, timp în care a încasat 8.143.936 de lei şi a fost vizionat de 433.888 de spectatori.

Povestea minionilor, creată de Universal Pictures şi Illumination Entertainment, îşi are originea la începutul timpurilor. Minionii au început ca organisme unicelulare, pentru ca mai apoi să evolueze de-a lungul vremii, mereu ca slujitori ai celor mai ticăloşi stăpâni. Niciodată n-au avut norocul să-i păstreze în viaţă pe acei stăpâni, de la T. Rex la Napoleon, aşa că ajung să nu aibă pe cine să slujească şi sunt afectaţi de o depresie profundă. Printre actorii care şi-au împrumutat vocile pentru această animaţie se numără Jon Hamm, Michael Keaton, Steve Coogan şi Geoffrey Rush.

Lungmetrajul “Spectre”, regizat de Sam Mendes, cu Daniel Craig, a fost lansat în ţara noastră pe 6 noiembrie, fiind distribuit de Forum Film România. Până în prezent, filmul a înregistrat încasări de 6.169.374 de lei, a fost vizionat de 322.933 de spectatori şi se află pe locul al treilea în top.

Intriga noului film din serie este dominată de un mesaj codat din trecutul lui James Bond, care îl trimite pe agentul 007 pe urmele unei organizaţii sinistre. Christoph Waltz, Léa Seydoux, Monica Bellucci, David Bautista, Ralph Fiennes şi Andrew Scott fac parte, de asemenea, din distribuţia filmului “Spectre”, al doilea din serie pe care îl regizează Sam Mendes.

Unul dintre filmele bine primite de publicul român în 2015 a fost “Cincizeci de umbre ale lui Grey/ Fifty Shades of Grey”, distribuit de Ro Image 2000 şi clasat pe locul al patrulea. Lansată pe 13 februarie, pelicula regizată de Sam Taylor-Johnson a avut încasări de 5.730.858 de lei, a fost vizionată de 317.247 de spectatori, timp de 12 săptămâni.

Pelicula, bazată pe o ecranizare a romanului omonim al lui E. L. James, îi are în rolurile principale pe actorii Dakota Johnson şi Jamie Dornan. “Cincizeci de umbre ale lui Grey” este considerat cel mai provocator film al ultimului deceniu, având în vedere faptul că scenele cu sex din acesta cumulează 20 de minute din cele 124 de minute ale lungmetrajului. Acţiunea are loc în Seattle, unde Anastasia Steele, o studentă în vârstă de 22 de ani şi încă virgină, cedează în faţa şarmului şi a practicilor sadomasochiste ale miliardarului Christian Grey.

Pe poziţia a cincea în box office-ul românesc al anului se situează lungmetrajul “Răzbunătorii: Sub semnul lui Ultron/ The Avengers: Age of Ultron”, inspirat din universul benzilor desenate publicate de grupul Marvel, care a fost lansat pe 24 aprilie şi distribuit de Forum Film România. Timp de 14 săptămâni, filmul, care prezintă noile aventuri ale super-eroilor Captain America, Iron Man şi Black Widow, interpretaţi de Chris Evans, Robert Downey Jr., respectiv Scarlett Johansson, a încasat 4.962.482 de lei şi a fost vizionat de 233.409 spectatori.

Dorind să se retragă din activitate, Tony Stark îl creează pe Ultron, un robot dotat cu o uimitoare inteligenţă artificială. Acesta ar trebui să evalueze pericolele şi să controleze armata de roboţi a lui Stark, doar că Ultron va declara curând război rasei umane. Dotat cu puteri nebănuite şi invincibil în învelişul său de adamantium, robotul se aruncă împotriva New York-ului, Răzbunătorii fiind singurii în stare să ţină piept extraordinarei ameninţări. Iron Man, Căpitanul America, Thor, Văduva Neagră şi Hulk vor avea nevoie de resurse ieşite din comun, dar şi de multă şiretenie pentru a-l înfrunta pe genialul robot, în stare să controleze minţile oamenilor şi să emită distrugătoare radiaţii şi unde electromagnetice.

Poziţia a şasea este ocupată de “Jurassic World”, de Colin Trevorrow, care a început să ruleze în cinematografele româneşti pe 12 iunie şi, timp de 18 săptămâni, a încasat 4.925.154 de lei şi a fost vizionat de 231.959 de spectatori.

Distribuită de Ro Image 2000, pelicula, care îl are pe Chris Pratt în rol principal, reia povestea parcului de distracţii imaginat de vizionarul John Hammond, milioane de turişti venind pe Isla Nublar, pentru a vedea cu ochii lor dinozaurii readuşi la viaţă de tehnologii revoluţionare. Pentru a creşte vânzările, Corporaţia Patel comandă realizarea unui nou dinozaur. Comportamentul acestuia îi va uimi pe angajaţii parcului, iar natura va profita de ocazie pentru a arăta din nou că nu poate fi controlată de om.

Filmul “Marţianul/ The Martian”, de Ridley Scott, lansat pe 2 octombrie în România, a fost vizionat, până în prezent, de 198.968 de spectatori, înregistrând încasări totale de 4.573.833 de lei. Producţia care ocupă locul al şaptelea în top, distribuită de Odeon Cineplex, cu Matt Damon în rolul principal, spune povestea astronautului Mark Watney, care, în timpul unei misiuni cu echipaj uman pe Marte, este considerat mort, victimă a unei furtuni puternice. Însă el supravieţuieşte urgiei şi descoperă că a fost lăsat singur pe ostila planetă. Cu provizii insuficiente, este nevoit să-şi folosească la maximum ingeniozitatea, inteligenţa şi forţa interioară pentru a rămâne în viaţă şi a găsi o cale prin care mesajul său de ajutor să ajungă pe Pământ.

Animaţia “Hotel Transylvania 2/ Hotel Transilvania 2” a fost lansată pe 30 octombrie şi, timp de 8 săptămâni, a fost vizionată de 219.008 spectatori, iar încasările au ajuns la 4.300.502 lei. Distribuită de InterComFilm Distribution, pelicula regizată de Genndy Tartakovsky, ale cărei personaje au voci asigurate de actori celebri precum Adam Sandler, Andy Samber şi Selena Gomez, prezintă povestea vampirului Dracula şi a grupului său de prieteni, care încearcă din toate puterile să trezească partea de “monstru” din nepotul său, ce este jumătate om jumătate vampir.

Lansată pe 20 noiembrie, pelicula “Jocurile foamei: Revolta – Partea a II-a/ The Hunger Games: Mockingjay – Part 2” rulează încă în cinematografele dn România, iar, până în prezent, a strâns 4.055.852 de lei, a fost vizionată de 184.518 spectatori şi ocupă locul al nouălea în top.

Filmul, în regia lui Francis Lawrence, distribuit de Forum Film România, este cel de-al patrulea şi, totodată, ultimul din franciza “Jocurile foamei”. În centrul districtelor răzvrătite se află în continuare Capitoliul, reşedinţa preşedintelui Snow. Devine evident că numai moartea acestuia va sfârşi tirania în Panem, aşa că un comando condus de Katniss are ca ţintă capturarea inamicului lor de moarte. Este o misiune plină de primejdii, care nu se va sfârşi fără victime.

Topul 10 al filmelor cu cele mai mari încasări în cinematografele româneşti în 2015 este încheiat de “Star Wars: Trezirea Forţei/ Star Wars: Episode VII – The Force Awakens”, regizat de J.J. Abrams, care a fost lansat în România pe 18 decembrie şi, în primul weekend, a fost vizionat de 175.276 de spectatori, încasând 3.975.328 de lei, potrivit clasamentului întocmit de cinemagia.ro.

Distribuit de Forum Film România, “Star Wars: Trezirea Forţei” este cel de-al şaptelea film din franciza epică ştiinţifico-fantastică “Războiul stelelor”, iar acţiunea se petrece la 30 de ani distanţă de evenimentele relatate în lungmetrajul “Războiul Stelelor: Întoarcerea lui Jedi”, lansat în 1983.

 

 

Cele mai citite

Despre iubirea creștină

Despre om se vorbește azi mai mult fragmentar – ca ființă capabilă să muncească, cerebrală, ca una care are idealuri și întreprinde, una  care...

Halterofilul ucrainean Oleksandr Pielieşenko a fost ucis pe front

Halterofilul ucrainean Oleksandr Pielieşenko, dublu campion european şi participant la Jocurile Olimpice de la Rio, a fost ucis pe front. Anunțul a fost făcut luni...

Despre iubirea creștină

Despre om se vorbește azi mai mult fragmentar – ca ființă capabilă să muncească, cerebrală, ca una care are idealuri și întreprinde, una  care...
Ultima oră
Pe aceeași temă