Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

România nu este singura țara în care își fac loc prin spitalele de stat medici sau asistente cu diplome false.

Cadre medicale false descoperite în Slovenia

România nu este singura țara în care își fac loc prin spitalele de stat medici sau asistente cu diplome false. Într-o localitate din estul Sloveniei, a fost descoperit un doctor fals. Femeia nu a studiat Medicina nici măcar o zi.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

23.02.2019 - 15:40

Autoritățile sunt în alertă după ce au descoperit și o asistentă falsă, care lucra la un spital regional, informează Ştirile TVR. 

Până acum, documentele care atestă studiile academice erau falsificate doar pentru posturile de funcționari, câteodată chiar din administrația centrală.

Situația a devenit gravă după ce au fost găsite două așa-zise "cadre medicale", care lucrau în spitalele regionale din localitățile Izola și Trbovlje.

Funcționarii de la biroul de Resurse umane al spitalului Trbovlje au descoperit falsul grosolan în cazul asistentei. Diploma prezentată de falsa asistentă la angajare avea o ștampilă foarte ușor de șters.

Luată la întrebări de conducerea spitalului, femeia a recunoscut că nu a terminat școala de asistente medicale.

Romana Martincic, doctor: "Alţii trebuie să preia cazul, inclusiv poliţia. Noi, ca spital, trebuie doar să fim mai vigilenţi, astfel încât asemenea oameni să nu mai pătrundă în spitale. Trebuie să-i verificăm de mai multe ori".

În localitatea Izola, falsa doctoriță care ocupa un post de rezident și-a modificat toate actele după ce unul dintre medicii din spital a constatat că nu știe mai nimic legat de medicină și a reclamat-o.

Cazurile din Slovenia se adaugă celor descoperite în Bosnia sau în Suedia.

Jurnaliștii au descoperit că o diplomă falsă de asistent medical costa cam 2.000 de euro și o puteai obține cu ușurință de la Sarajevo sau de la Tîrgu Mureș. Asta până ca ziariștii să dea în vileag afacerea.

Comentarii

loading...