36.9 C
București
vineri, 12 iulie 2024
AcasăInternaționalBoris Johnson, sancțiuni pentru doi oligarhi ruși din Marea Britanie. Averile lor...

Boris Johnson, sancțiuni pentru doi oligarhi ruși din Marea Britanie. Averile lor însumează peste 19 miliarde de dolari

Premierul britanic, Boris Johnson, i-a sancționat pe oligarhii ruși Alisher Usmanov și Igor Shuvalov.

Averile celor doi oligarhi însumează 19 miliarde de dolari, dar acum au toate bunurile din Marea Britanie „înghețate” și li s- a interzis intrarea în țară.

Boris Johnson a sancționat joi încă doi oligarhi ruși, după ce au crescut criticile privind faptul că Regatul Unit nu vizează atât de multe persoane ca Uniunea Europeană.

Cine sunt oligarhii ruși sancționați în Marea Britanie

Alisher Usmanov, care a avut legături recente cu Everton Football Club și înainte cu Arsenal, și Igor Shuvalov, un fost vicepremier rus, au fost cei sancționați.

Au o valoare totală de 19 miliarde de dolari, potrivit Foreign Office, dar acum vor avea toate bunurile din Marea Britanie „înghețate” și li se va interzice intrarea în țară.

De asemenea, este creat un nou „grup de lucru pentru oligarhi”, cu miniștri și oficiali din patru departamente guvernamentale care lucrează cu Agenția Națională pentru Crimă.

Mișcările au venit după ce Johnson și oficialii de la Downing Street au trebuit să explice de ce UE a sancționat mai mulți ruși decât Marea Britanie.

Johnson a fost atacat de Sir Keir Starmer, liderul laburist, miercuri pentru că nu l-a vizat pe Shuvalov, care, la fel ca Usmanov, fusese deja sancționat de UE.

Citește și:

Boris Johnson anunță primele sancțiuni împotriva Rusiei

Urmărește România Liberă pe Facebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă