21.5 C
București
joi, 30 iunie 2022
AcasăInternaționalCriza din UcrainaBoris Johnson anunță primele sancțiuni împotriva Rusiei

Boris Johnson anunță primele sancțiuni împotriva Rusiei

Boris Johnson a anunțat primele sancțiuni împotriva Rusiei. Astfel, în Marea Britanie, 5 bănci rusești și trei oligarhi ruși au conturile blocate, scrie TheGuardian.

Toate bunurile pe care le dețin în Regatul Unit vor fi înghețate, iar persoanelor fizice li se va interzice să vină în Marea Britanie.

Aceasta este prima tranșă de sancțiuni, spune el, însă vor urma și altele dacă Putin merge mai departe.

Boris Johnson, primele sancțiuni împotriva Rusiei vizează interesele economice rusești

Într-o declaraţie făcută presei în finalul reuniunii COBRA, Johnson a subliniat că ţara sa se pregăteşte să aplice „un pachet imediat de sancţiuni economice”, după ce Rusia a recunoscut republicile separatiste Doneţk şi Lugansk din estul Ucrainei. Aceste măsuri, a adăugat şeful guvernului britanic, vor fi îndreptate împotriva Rusiei şi vor avea ca scop să afecteze „cât mai mult posibil” interesele economice ruseşti.

Vladimir Putin a ordonat desfăşurarea de trupe ruse în două regiuni separatiste din estul Ucrainei, după ce le-a recunoscut independenţa luni, accelerând astfel o criză care ar putea duce la un război major, aşa cum şi-a exprimat temerile Occidentul.

Londra lovește în oligarhii ruși

Marea Britanie a ameninţat, luni, 21 februarie, că va tăia accesul companiilor ruse la dolari americani şi la lire sterline. În acest fel, le va împiedica să obţină finanţare pe pieţele de capital de la Londra. Deasemenea, premierul britanic a primis că va deschide „păpuşile Matrioşka” ale companiilor rusești din U.K. pentru a-i descoperi pe adevăraţii beneficiari.  Londra a promis că oligarhii ruşi nu vor avea unde să se ascundă. Premierul Boris Johnson a spus că ar putea fi vizate bănci ruseşti.

Urmărește România Liberă pe Facebook și Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Raperul R. Kelly a fost condamnat la 30 de ani de închisoare: ”Ai distrus multe vieți”

R. Kelly a fost condamnat la 30 de ani de închisoare pentru trafic sexual. Acesta și-a folosit celebritatea și averea sa timp de decenii...

Să-l cinstim pe Don Virgil!

Don Virgil e astăzi minunea prăvălită din cerul tranziției dintre capitalismul sterp și abisul lumii fără povara proprietăților. Ca un zmeu s-a bătut în jurul...

Raperul R. Kelly a fost condamnat la 30 de ani de închisoare: ”Ai distrus multe vieți”

R. Kelly a fost condamnat la 30 de ani de închisoare pentru trafic sexual. Acesta și-a folosit celebritatea și averea sa timp de decenii...
Ultima oră
Pe aceeași temă