27.6 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaBilanț tragic: 287 de copii au fost ucişi şi alţi 492 au...

Bilanț tragic: 287 de copii au fost ucişi şi alţi 492 au fost răniţi în Ucraina după 24 februarie

Cel puţin 287 de copii au fost uciși şi alţi 492 au fost răniți în Ucraina de la declanşarea invaziei ruse, a anunţat sâmbătă Parchetul general de la Kiev, potrivit dpa.

Numai în oraşul Mariupol, unde soldaţi ucraineni au opus o rezistenţă curajoasă timp de câteva săptămâni în combinatul siderurgic Azovstal, au fost ucişi 24 de copii în bombardamentele efectuate de forţele ruse.

Aceste date nu sunt definitive, întrucât în prezent sunt în desfăşurare anchete în zonele disputate, dar şi în cele recucerite recent de armata ucraineană, conform agerpres.ro.

287 copii au fost uciși și alți 492 au fost răniți în Ucraina, dar bombele au avariat și aproape 2000 de școli

Raportul Parchetului ucrainean mai arată că bombardamentele au avariat 1.971 de şcoli şi alte instituţii educaţionale, dintre care 194 au fost distruse complet.

Pe 24 februarie, Rusia a lansat o agresiune militară neprovocată şi nejustificată contra Ucrainei. Moscova susţine că este vorba despre o ”operaţiune militară specială de denazificare” a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei.

Ucraina va investiga deportările de copii ca posibil genocid

Procurorii care investighează cazurile de crime de război din Ucraina examinează acuzațiile privind deportarea forțată a copiilor în Rusia de la invazie, în încercarea de a construi o acuzație de genocid, a declarat într-un interviu procurorul principal al țării.

Dreptul umanitar internațional clasifică deportarea forțată în masă a persoanelor în timpul unui conflict, drept crimă de război. „Transferul forțat de copii”, în special, se califică drept genocid, cea mai gravă dintre crimele de război, în conformitate cu Convenția privind genocidul din 1948, care a scos în afara legii intenția de a distruge un grup național, etnic, rasial sau religios.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

SUA îndeamnă Turcia și Israelul să-și rezolve diferendele

Statele Unite(SUA) au îndemnat luni Turcia şi Israelul să rezolve diferendele dintre ele, după ce Ankara a anunţat că suspendă relaţiile comerciale în încercarea...

Echipă mixtă română de tenis de masă, calificată la Olimpiadă

Perechea română alcătuită din Ovidiu Ionescu şi Bernadette Szocs s-a calificat pentru proba de dublu mixt din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris, a...

Tarifele la gaze și energie tot nu au scăzut. Dimpotrivă, se impun tot felul de taxe

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, promitea o scăderea considerabilă a facturilor la gaze și energie electrică de la 1 aprilie, lucru care de altfel nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă