13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalBerlin, congres al partidului condus de Angela Merkel va decide noua coaliţie...

Berlin, congres al partidului condus de Angela Merkel va decide noua coaliţie guvernamentală

Un total de 1.001 delegaţi vor vota dacă vor accepta acordul de coaliţie obţinut cu greu de CDU cu aliaţii lor bavarezi Uniunea Creştin-Socială (CSU) şi social-democraţii (SPD) de centru-stânga.

Duminică, Merkel a încercat să-şi atragă adversarii din propriul partid selectând figuri noi pentru noul său cabinet, inclusiv pe Jens Spahn (37 de ani), care a fost unul dintre cei mai proeminenţi critici ai cancelarului în interiorul partidului.

Independent de rezultatul votului intern al CDU, peste 460.000 de membri înregistraţi ai SPD votează de asemenea până pe 2 martie în propriul referendum pentru a decide dacă să se alăture sau nu guvernului de coaliţie cu Merkel.

Un vot “nu” în oricare dintre partide poate conduce la noi alegeri în cea mai mare economie a Europei sau formarea unui guvern minoritar condus de Merkel.

În plus, creştin-democraţii urmează să voteze dacă premierul landului Saarland (vest), Annegret Kramp-Karrenbauer, va deveni noul secretar general al partidului, potrivit AGERPRES.

Cele mai citite

Ciolacu laudă candidații PSD la funcții de primar. Au “ambiția de a face lucruri”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, anunță candidații PSD la funcții de primar în municipiul București, lăudându-i pentru faptul că au "ambiția de a face lucruri". Este...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...
Ultima oră
Pe aceeași temă