Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Berlin, congres al partidului condus de Angela Merkel va decide noua coaliţie guvernamentală

Uniunea Creştin-Democrată (CDU) a cancelarului german Angela Merkel urmează să se reunească în congres luni la Berlin, unde reprezentanţii vor decide dacă vor aproba următorul guvern de coaliţie al ţării, informează dpa.

Iulia Zarnescu 0 comentarii

Actualizat: 26.02.2018 - 10:58

Un total de 1.001 delegaţi vor vota dacă vor accepta acordul de coaliţie obţinut cu greu de CDU cu aliaţii lor bavarezi Uniunea Creştin-Socială (CSU) şi social-democraţii (SPD) de centru-stânga.

Duminică, Merkel a încercat să-şi atragă adversarii din propriul partid selectând figuri noi pentru noul său cabinet, inclusiv pe Jens Spahn (37 de ani), care a fost unul dintre cei mai proeminenţi critici ai cancelarului în interiorul partidului.

Independent de rezultatul votului intern al CDU, peste 460.000 de membri înregistraţi ai SPD votează de asemenea până pe 2 martie în propriul referendum pentru a decide dacă să se alăture sau nu guvernului de coaliţie cu Merkel.

Un vot "nu" în oricare dintre partide poate conduce la noi alegeri în cea mai mare economie a Europei sau formarea unui guvern minoritar condus de Merkel.

În plus, creştin-democraţii urmează să voteze dacă premierul landului Saarland (vest), Annegret Kramp-Karrenbauer, va deveni noul secretar general al partidului, potrivit AGERPRES.

Comentarii