Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Autorităţile franceze anunţă că nu există indicii că incendiul de la Notre Dame ar fi fost provocat

Autorităţile franceze au informat că nu există indicii că incendiul de la catedrala Notre Dame din Paris a fost provocat, relatează BBC.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 26.06.2019 - 20:16

Cauza incendiului rămâne necunoscută, însă investigatorii iau în considerare acum posibilitatea neglijenţei.

Printre posibilele cauze se află o ţigară care nu a fost stinsă corespunzător sau o defecţiune la sistemul electric.

Într-un comunicat semnat de procurorul-şef din Paris, Remy Heitz, se arată că nu există dovezi privind o cauză criminală a incendiului.

„Până în acest moment, investigaţiile nu au putut determina cauza incendiului”, se precizează în comunicat.

Este adăugat că „investigaţii mai profunde” vor avea loc pentru a se afla dacă a fost vorba de pagube cauzate de neglijenţă.

Incendiul la catedrala Notre Dame, care a avut loc în aprilie, a şocat o lume întreagă. La catedrală aveau loc lucrări de restaurare în momentul incidentului.

Sute de milioane de euro au fost donate de atunci pentru a restaura monumentul, care atrage anual în jur de 13 milioane de vizitatori.

Incendiul a fost descris de preşedintele francez Emmanuel Macron ca fiind „o mare tragedie”.

Comentarii