29 C
București
joi, 18 iulie 2024
AcasăInternaționalAustralia: inundații teribile în statul Queensland. Apa acoperă suprafețe enorme

Australia: inundații teribile în statul Queensland. Apa acoperă suprafețe enorme

”Este apă cât vezi cu ochii”, a declarat telefonic James Wyld, aflat la Julia Creek Hotel din Queensland.

La est, în oraşele de coastă Ingham şi Halifax, unde predomină culturile de trestie de zahăr, a fost declarată stare de dezastru, iar televiziunile arată imagini cu apele râului Herbert revărsate peste principala autostradă.

În zona Ingham, au fost inundate 225 de locuinţe, însă nu a fost raportat niciun rănit, potrivit autorităţilor.

În total 72 de copii aflaţi într-o tabără şcolară la nord de Ingham au rămas izolaţi de apele ieşite din matcă, a declarat reporterilor în Brisbane premierul statului Queensland, Annastacia Palaszczuk. ”Sunt în siguranţă, starea lor de spirit este bună”, a spus aceasta.

Nivelul răului Herbert, cel mai ridicat din 2009, este aşteptat să scadă pe parcursul nopţii, dar principalele avertizări de inundaţii îşi menţin valabilitatea pentru cel puţin şase râuri de pe teritoriul statului, potrivit Biroului de Meteorologie.

Retragerea apelor ar putea dura mai multe săptămâni în zonele cele mai joase din vestul statului, unde precipitaţiile erau aşteptate pe fondul unei secete severe.

”A fost o ploaie bună… dar nu peste tot oportună”, a declarat pentru Reuters hidrologul principal al Biroului de Meteorologie, Andy Barnes.

”Nu cred că acest lucru va fi suficient pentru a înlătura efectele anilor îndelungaţi de secetă”, a precizat el, citează AGERPRES.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă