3.2 C
București
luni, 2 decembrie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaAtacul rusesc de la Mikolaev s-a soldat cu cel puțin 20 de...

Atacul rusesc de la Mikolaev s-a soldat cu cel puțin 20 de morți

Bilanţul victimelor după atacul de marţi împotriva sediului administraţiei regionale din Mikolaev, în sudul Ucrainei, se ridică de acum la 20 de morți, a anunţat joi Serviciul ucrainean pentru situaţii de urgenţă (SES), citat de EFE.

„La 31 martie, ora 13:00”, bilanţul provizoriu „al atacului cu rachetă al inamicului împotriva clădirii administraţiei regionale” este de 20 de morţi, a indicat serviciul citat.

Echipele de salvare, potrivit SES, au scos 19 corpuri de sub dărâmături, iar o altă persoană a decedat la spital. „Acţiunile de căutare continuă”, au anunţat autorităţile ucrainene.

În urma acestui atac rusesc, produs marţi dimineaţă, partea centrala a clădirii de nouă etaje s-a prăbuşit, lăsând o gaură uriaşă în structura sa.

Atacul de la Mikolaev, soldat cu 20 morți, face parte din planul Rusiei de a tăia accesul Ucrainei la Marea Neagră

Mikolaev se află în zona care asigură Ucrainei acces la Marea Neagră, la jumătatea distanţei dintre oraşul-port Odesa şi Herson, ocupat de forţele ruse. Din 24 februarie, ziua lansării invaziei, armata rusă a efectuat mai multe operaţiuni militare pentru a prelua controlul asupra Mikolaev, dar fără succes până în prezent.

După ce a fugit în Polonia împreună cu fiica și nepoata ei, Lyubov Zaremenna din Mikolaev a vizitat stația centrală de autobuz din Varșovia pentru a verifica posibilele legături de întoarcere în Ucraina luni.

„Da, e rău, e înfricoșător. Dar nu renunțăm, totul va fi bine”, a spus bărbatul de 47 de ani, adăugând: „Oamenii noștri vor începe să reconstruiască totul… Vom continua să creștem. .”

Zaremenna este printre puținele care merg în această direcție, deoarece națiunile din Europa Centrală se pregătesc pentru un aflux reînnoit de refugiați din Ucraina, care le-ar putea testa capacitatea de a găzdui, școală și de a găsi de lucru pentru numărul tot mai mare de femei și copii care evadează de război.

Polonia, care împarte o graniță de 500 km (310 mile) cu Ucraina, a integrat copiii în școli și a creat o rețea de bază pentru a oferi locuințe.

De asemenea, a permis ucrainenilor să se înregistreze pentru legitimații guvernamentale și beneficii.

Mai mult de jumătate dintre refugiații care sosesc în Uniunea Europeană au venit prin Polonia, care găzduiește cea mai mare comunitate ucraineană din regiune, cu aproximativ 1,5 milioane de oameni, înainte de război. Alții au venit prin România, Slovacia și Ungaria.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Victor Wembanyama strălucește în victoria San Antonio Spurs. LA Lakers câștigă cu noroc în fața lui Utah Jazz

O seară spectaculoasă în NBA, cu prestații remarcabile și momente controversate: Victor Wembanyama a impresionat cu un triple-double, Cleveland Cavaliers a triumfat într-un duel...

Trupul neînsufleţit al lui Helmut Duckadam, depus la Arena Naţională! Familia cere respect pentru intimitatea lor

Lumea fotbalului este în doliu după moartea lui Helmut Duckadam, fostul mare portar român cunoscut ca „Eroul de la Sevilla”. Trupul său va fi...

Este oficial: Turul doi la prezidențiale va rămâne pe 8 decembrie

CCR a validat primul tur al alegerilor prezidențiale Pe buletinul de vot se vor afla Călin Georgescu și Elena Lasconi. „În cadrul examenului de constituționalitate, privind...
Ultima oră
Pe aceeași temă