10 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaO femeie ucraineană din Polonia se întoarce acasă pentru a se reconstrui

O femeie ucraineană din Polonia se întoarce acasă pentru a se reconstrui

După ce a fugit în Polonia împreună cu fiica și nepoata ei, Lyubov Zaremenna din Mykolaiv a vizitat stația centrală de autobuz din Varșovia pentru a verifica posibilele legături de întoarcere în Ucraina luni.

“Da, e rău, e înfricoșător. Dar nu renunțăm, totul va fi bine”, a spus bărbatul de 47 de ani, adăugând: “Oamenii noștri vor începe să reconstruiască totul… Vom continua să creștem. .”

Zaremenna este printre puținele care merg în această direcție, deoarece națiunile din Europa Centrală se pregătesc pentru un aflux reînnoit de refugiați din Ucraina, care le-ar putea testa capacitatea de a găzdui, școală și de a găsi de lucru pentru numărul tot mai mare de femei și copii care evadează de război.

Polonia, care împarte o graniță de 500 km (310 mile) cu Ucraina, a integrat copiii în școli și a creat o rețea de bază pentru a oferi locuințe.

De asemenea, a permis ucrainenilor să se înregistreze pentru legitimații guvernamentale și beneficii.

Mai mult de jumătate dintre refugiații care sosesc în Uniunea Europeană au venit prin Polonia, care găzduiește cea mai mare comunitate ucraineană din regiune, cu aproximativ 1,5 milioane de oameni, înainte de război. Alții au venit prin România, Slovacia și Ungaria.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...
Ultima oră
Pe aceeași temă