19.5 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăInternaționalAntena 1, sancţionată de CNA cu 10.000 de lei, pentru homofobie

Antena 1, sancţionată de CNA cu 10.000 de lei, pentru homofobie

Postul de televiziune Antena 1 a fost sancţionat de Consiliul Naţional al Audiovizualului cu 10.000 de lei, după ce artistul Cheloo, în calitate de jurat la emisiunea X-Factor, a insultat un concurant pentru că era gay.

CNA a primit peste 700 de plângeri privind emisiunea, la iniţiativa asociaţiei care sprijină drepturile persoanelor LGBT, Accept.

Citeşte şi: Scandalul colindului antisemit: TVR 3 se spală pe mâini; Ambasada Israelului, MAE şi Institutul "Elie Wiesel" cer sancţiuni (VIDEO)

În 25 noiembrie, Cheloo i-a spus unui concurent de la emisiunea X-Factor că dispreţuieşte ”ceea ce este”: ”Ai cântat, eu dispreţuiesc tot ceea ce eşti, ce reprezinţi, şi ţara asta te va trimite acasă, cu siguranţă”, i-a spus cântăreţul lui Paulo Lagana.

Directoarea executivă a Accept, Anemari-Helen Necşulescu, a declarat, pentru România Liberă, că, până astăzi, trustul Intact nu a luat legătura cu asociaţia şi nu a avut o poziţie publică de delimitare faţă de declaraţiile lui Cheloo.

Totodată, Necşulescu a spus că mai mulţi cetăţeni care au depus petiţii la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării în acest caz s-au plâns că CNCD le-a transmis că nu este de competenţa instituţiei şi că ar trebui să sesizeze CNA.

”Pe lângă defavorizarea nejustificată a concurentului în timpul emisiunii, acesta fiind umilit public, considerăm lipsa de reacţie a reprezentanţilor Trustului Impact un act de complicitate, ce încurajează un comportament homofob în sfera audiovizualului – producătorii emisiuni X-FACTOR nu au încercat în nici un moment să se dezică de aceste afirmatii denigratoare şi agresive”, arată asociaţia într-un comunicat remis redacţiei.

În şedinţa CNA din 10 decembrie, reprezentantul Antena Group, Mirela Bomboe, a spus că fiecare membru al juriului şi-a exprimat o părere şi că nu este vorba despre instigare la ură şi violenţă, conform Paginademedia.ro.

Cheloo nu este singura vedetă care colaborează cu trustul Intact care fost sancţionată pentru declaraţii homofobe. În 2011, Dan Negru a fost sacţionat de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) pentru că a scris că ”homosexualii sunt dereglaţi”.

În februarie 2013, Negru a scris pe pagina lui oficială de Facebook că că nu este de acord cu căsătoria între persoanele de acelaşi sex, întrucât, apreciază el, după legalizarea căsătoriilor între homosexuali, s-ar putea legaliza şi căsătoriile între zoofili şi animale.

Citeşte şi: Vedeta TV Dan Negru pune semnul egalităţii între HOMOSEXUALI şi ZOOFILI

Ştire în curs de actualizare 

Cele mai citite

VIDEO. Mii de simpatizanți ai Partidului Socialist îi cer premierului Pedro Sanchez să rămână în funcție

Mii de simpatizanți ai Partidului Socialist au venit sâmbătă, 27 aprilie 2024, din întreaga Spanie la un miting la Madrid pentru a-i cere premierului...

BEC: Tragerea la sorţi pentru stabilirea numărului de ordine de pe buletinele de vot va fi luni, 29 aprilie

Preşedintele Biroului Electoral Central (BEC) va efectua, luni, 29 aprilie, tragerea la sorţi pentru stabilirea numărului de ordine de pe buletinele de vot al...

ANPC, recomandări pentru 1 Mai. “Acordați o atenție deosebită aspectului produsului”

Avertizarea transmisă de către directorul general al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, este deosebit de importantă pentru consumatorii din România, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă