24.8 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăInternaționalAnchetă pentru neglijență în Turcia asupra prăbușirii zborului de la Istanbul

Anchetă pentru neglijență în Turcia asupra prăbușirii zborului de la Istanbul

Ancheta – deschisă de Parchetul din Istanbul – împotriva celor doi piloţi vizează o eventuală ”neglijenţă care a antrenat moartea sau rănirea”, potrivit postului de televiziune de stat TRT.

Această informaţie nu a putut fi confirmatăimediat la biroul procurorului.

Aeronava, un Boeing 737 aparţinând companiei aeriene private turce Pegasus s-a rupt în trei şi a luat foc miercuri, după ce a ieşit de pe pistă, pe Aeroportul Internaţional Sabiha Gökçen, situat pe malul asiatic al Istabulului.

Avionul, la bordul căruia se aflau 177 de pasageri şi şase membri ai echipajului şi care venea de la Izmir, în vestul Turciei, a aterizat în condiţii meteorologice nefavorabile, pe care autorităţile le-au prezentat drept o posibilă cauză a accidentului.

Trei cetăţeni turci au murit, iar 179 de persoane au fost rănite în acest accident spectaculos.

Partea din faţă a fuzelajului, în care se află cabina de pilotare şi primele rânduri de locuri, s-a desprins de restul aeronavei şi s-a răstunat. O a doua ruptură a avut loc la nivelul treimii din spate a avionului, în care se află ultimele zece rânduri şi coada aeronavei.

Guvernatorul Istanbulului Ali Yerlikaya a declarat că avionul a ”alunecat aproximativ 60 de metri” după ce a ieţit de pe pistă, după care a ”căzut de la o înălţime de 30-40 de metri” de pe un terasament.

În 2018, un avion al companiei Pegasus a ieşit spectaculos de pe pistă la Trabzon, în nord-estul Turciei, şi şi-a termiant cursa suspendat pe o parte pe o faleză. Nimeni nu a fost rănit în acest incident, termină Agerpres.

Cele mai citite

SUA, Canada și Marea Britanie demască intențiile Rusiei de a influența alegerile din Republica Moldova

SUA, Canada și Marea Britanie avertizează că Rusia vrea să influențeze alegerile din Republica Moldova, din anul 2024, pentru a instala un candidat pro-rus...

VIDEO. Edi Iordănescu pregătit pentru partida cu Ucraina: “Echipa noastră va da totul”

Selecționerul echipei naționale de fotbal a României, Edward Iordănescu, a făcut declarații într-o conferință de presă desfășurată la München, înaintea partidei cu Ucraina, prima...

Israelul întrerupe activitatea militară de-a lungul drumului din sudul Fâșiei Gaza pentru a facilita ajutoarele

Armata israeliană a declarat că va face pauze tactice zilnice în activitatea militară de-a lungul unui drum principal din sudul Fâșiei Gaza, asta pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă