15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInternaționalAlertă de tsunami în Noua Caledonie după un cutremur

Alertă de tsunami în Noua Caledonie după un cutremur

Cutremurul s-a produs o adâncime de 10 km şi a avut loc la o distanţă de 155 km de insulele Loyalty, care fac parte din Noua Caledonie, un teritoriu francez. Seismul a avut loc miercuri după-amiază.

„Având în vedere parametrii preliminari, valuri periculoase de tsunami sunt posibile pentru coastele situate pe o rază de 1.000 km de epicentrul cutremurului”, a avertizat Centrul Pacific de Avertizări pentru Tsunami.

Înaltul Comitet din Noua Caledonie a emis o alertă privind tsunami pentru întreg teritoriul ordonând „evacuarea imediată” a persoanelor în zonele sigure şi aplicare „instrucţiunilor de siguranţă”.

„Dacă nu aveţi timp să pregătiţi evacuarea, distanţaţi-vă  la peste 300 de metri de coastă sau la o înălţime de peste 12 metri”, se arată în avertismentul autorităţilor.

Oamenii au fost avertizaţi să nu îşi folosească vehiculele, să îşi lase copiii la şcoală pentru că vor avea grijă profesorii de ei şi să nu ocupe  ţină liniile telefonice ocupate.

Ulterior, autorităţile au anunţat că nu este necesară evacuarea pentru coasta de vest a ţării, unde este situată şi capitala Noumea. Însă au avertizat locuitorii „să rămână vigilenţi din cauza unor modificări neobişnuite ale nivelului mării”.

Cele mai citite

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...
Ultima oră
Pe aceeași temă