23.8 C
București
luni, 24 iunie 2024
AcasăInternaționalAfghanistanUltimul american care a plecat din Afganistan este un general, comandant de...

Ultimul american care a plecat din Afganistan este un general, comandant de divizie

Generalul Chris Donahue este ultimul american care a plecat din Afganistan.

Această informație a venit de la Pentagon.

Chris Donahue are gradul de general maior cu două stele. El este comandantul Diviziei 82 Aeropurtată, care s-a retras din Afganistan. Divizia 82 a SUA este cea care a protejat aeroportul din Kabul.

Amintim că toți militarii români din Afganistan reveniseră acasă încă de acum o lună. Ei au luptat în Afganistan alături de cei ai Statelor Unite. Rechemarea trupelor NATO din Afganistan s-a decis în urma acordului semnat între SUA și talibani, la inițiativa fostului președinte al SUA, Donald Trump.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Netanyahu, despre când s-ar putea încheia luptele din Rafah

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a afirmat seara trecută că luptele "intense" împotriva mişcării islamiste palestiniene Hamas la Rafah, în sudul Fâşiei Gaza, unde armata...
Ultima oră
Pe aceeași temă