20.6 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăInternaționalAfghanistanUltimul american care a plecat din Afganistan este un general, comandant de...

Ultimul american care a plecat din Afganistan este un general, comandant de divizie

Generalul Chris Donahue este ultimul american care a plecat din Afganistan.

Această informație a venit de la Pentagon.

Chris Donahue are gradul de general maior cu două stele. El este comandantul Diviziei 82 Aeropurtată, care s-a retras din Afganistan. Divizia 82 a SUA este cea care a protejat aeroportul din Kabul.

Amintim că toți militarii români din Afganistan reveniseră acasă încă de acum o lună. Ei au luptat în Afganistan alături de cei ai Statelor Unite. Rechemarea trupelor NATO din Afganistan s-a decis în urma acordului semnat între SUA și talibani, la inițiativa fostului președinte al SUA, Donald Trump.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă