21.9 C
București
marți, 6 iunie 2023
AcasăInternaționalAfghanistanTalibanii interzic armele la târgurile de distracții din Afganistan

Talibanii interzic armele la târgurile de distracții din Afganistan

Talibanii nu vor mai avea voie să își aducă armele la târgurile de distracții din Afganistan. Anunțul a fost făcut de un purtător de cuvânt al grupului, în încercarea de a le îmblânzi imaginea.

În videoclipurile filmate în noiembrie 2021, luptătorii talibani s-au înghesuit în parcuri de distracție din orașele afgane. Mulți dintre ei și-au petrecut cea mai mare parte a vieții într-o insurgență împotriva unui guvern susținut de SUA.

Talibanii nu își mai pot aduce armele la târgurile din Afganistan

„Mujahedinii din Emiratul Islamic nu au voie să intre în parcurile de distracții cu arme, uniforme militare și vehicule”, a declarat principalul purtător de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid, pe Twitter.

O atracție deosebită pentru luptătorii talibani a fost unul dintre cele mai mari parcuri de distracții din Kabul. De asemenea, și cel pe malul apei din lacul de acumulare Qargha a fost favorit. Luptători care țineau în mână puștile automate stăteau la coadă pentru a urca în carusel. Totul se petrecea sub privirile furioase ale poporului afgan.

Talibanii și-au câștigat reputația de executanți intransigenți și adesea brutali ai metodelor lor stricte atunci când au guvernat ultima dată, între 1996 și 2001. Dar de la preluarea în august, ei au încercat să prezinte o față mai moderată. În același timp, un cabinet interimar se confruntă cu o criză umanitară care se profilează.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Vânzările Dacia au crescut în Marea Britanie

Vânzările de maşini noi în Marea Britanie au crescut cu 16,7% în mai, la 145.204 unităţi, a zecea lună de creştere consecutivă, în urma...

Eurobarometru: 61% dintre români sunt interesaţi de alegerile europene

O proporţie de 56% dintre cetăţenii europeni şi 61% dintre români se declară interesaţi de următoarele alegeri europene, indică sondajul Eurobarometru prezentat marţi, la...

Comisia Europeană nu prelungește măsurile de sprijin pentru prețurile la energie

Comisia Europeană (CE) a anunţat că a decis să nu prelungească măsurile de sprijin pentru energie, introduse anul trecut, destinate să contracareze impactul preţurilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă