Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Administraţia Obama: Standarde de emisii pentru autovehicule, la un nivel prea ridicat

Agenţia americană pentru Protecţia Mediului (EPA) a anunţat că standardele de emisii pentru autovehicule, inclusiv camioane uşoare, introduse de Administraţia Barack Obama, ar trebui revizuite, susţinând că nivelul impus este prea ridicat, informează site-ul agenţiei Dpa.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 03.04.2018 - 12:17

Decizia este considerată o victorie pentru constructorii de maşini, în timp ce activiştii pentru protecţia mediului sunt de părere că va reducerea nivelului standardelor emisiilor poluante va exacerba schimbările climatice.

Agenţia a ajuns la concluzia că este necesară revizuirea standardelor în urma unui proces de evaluare în care a stabilit că reglementările curente ce impun constructorilor de maşini să atingă o eficienţă medie a consumului de combustibil de 54 mile per galon (87 km per 3,7 litri) până în 2025 sunt "inadecvate".

Scott Pruitt, şeful Agenţiei americane pentru Protecţia Mediului, susţine că Administraţia Obama a scurtat procesul de evaluare din motive politice şi a luat în grabă o decizie în ultimele zile ale mandatului preşedintelui Barack Obama.

EPA şi Administraţia Naţională pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzi (NHTSA) vor iniţia procesul de revizuire a standardelor de emisii poluante, a precizat Scott Pruitt, un sceptic al schimbărilor climatice.

Administraţia Donald Trump a anunţat că va anula o serie de standarde industriale privind reducerea emisiilor de gaze poluante.

Comentarii

loading...