16.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăInternaționalAdministraţia Obama: Standarde de emisii pentru autovehicule, la un nivel prea ridicat

Administraţia Obama: Standarde de emisii pentru autovehicule, la un nivel prea ridicat

Decizia este considerată o victorie pentru constructorii de maşini, în timp ce activiştii pentru protecţia mediului sunt de părere că va reducerea nivelului standardelor emisiilor poluante va exacerba schimbările climatice.

Agenţia a ajuns la concluzia că este necesară revizuirea standardelor în urma unui proces de evaluare în care a stabilit că reglementările curente ce impun constructorilor de maşini să atingă o eficienţă medie a consumului de combustibil de 54 mile per galon (87 km per 3,7 litri) până în 2025 sunt “inadecvate”.

Scott Pruitt, şeful Agenţiei americane pentru Protecţia Mediului, susţine că Administraţia Obama a scurtat procesul de evaluare din motive politice şi a luat în grabă o decizie în ultimele zile ale mandatului preşedintelui Barack Obama.

EPA şi Administraţia Naţională pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzi (NHTSA) vor iniţia procesul de revizuire a standardelor de emisii poluante, a precizat Scott Pruitt, un sceptic al schimbărilor climatice.

Administraţia Donald Trump a anunţat că va anula o serie de standarde industriale privind reducerea emisiilor de gaze poluante.

Cele mai citite

Iohannis are nevoie să cumuleze pensia cu salariul de la stat, pentru că mai are doar jumătate de an concediu plătit

Ilustrație: Marian Avramescu Primul meditator al țării, președintele Klaus Werner Iohannis, și-a depus cererea de pensionare ca profesor, deblocând după aproape treizeci de ani...

Tarife pe litoral de 1 Mai. A înlemnit când i-a venit nota de plată pentru 4 sucuri și mâncare

Turiștii plecați pe litoralul românesc în aceste zile de vacanță au parte de surprize neplăcute, mai ales când le vine nota de plată. Mulți...

China denunță sancțiunile SUA împotriva companiilor chineze ce ajută Rusia

China a afirmat că va lua "măsurile necesare" după anunţarea de către Washington a unor noi sancţiuni menite să paralizeze capacităţile militare şi industriale...
Ultima oră
Pe aceeași temă