4 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăInternaționalAccident aviatic tulburător! Pasagerii au scăpat în mod miraculos

Accident aviatic tulburător! Pasagerii au scăpat în mod miraculos

Avionul, un turbopropulsor aparţinând micii companii regionale West Wind Aviation, poate transporta 48 de persoane, informeză AFP, citat de news.ro.

Aeronava s-a prăbuşit miercuri, către ora locală 18.15 (joi, 2.15, ora României), ”la mai puţin de un kilometru de pistă”, în apropiere de aeroportul de la Fond-du-Lac, un orăşel situat la mai bine de 800 de kilometri nord de Regina, capitala provinciei canadiene, potrivit Jandarmeriei Regale Canadiene (GRC, poliţia federală).

”Toţi cei 22 de pasageri şi trei membri ai echipajului au fost evacuaţi de la locul accidentului. Nu s-a înregistrat niciun deces”, a anunţat poliţia într-un comunicat.

”Un anumit număr de persoane a fost rănit, unele destul de grav, care au avut nevoie de evacuare aeriană” către spitale, potrivit aceleiaşi surse.

Avionul de tip ATR-42 decola către Stony Rapids, alt mic aeroport din aceeaşi provincie.

În afară de primul ajutor, echipe suplimentare au fost trimise la locul accidentului, cu ajutorul Forțelor aeriene canadiene. Poliţia nu a oferit detalii despre cauzele accidentului.

Potrivit unor imagini publicate pe reţele de socializare, avionul s-a prăbuşit într-o pădure de la marginea aeroportului, iar o aripă practic intactă era vizibilă pe carlingă.

Biroul Securităţii Transporturilor (BST) a anunţat că a trimis o echipă de anchetatori la faţa locului, în apropiere de Fond-du-Lac. 

Ninsori uşoare erau semnalate în regiune de către serviciile meteorologice.

Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă