19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăInternațional„12 Porţi" pentru fiecare dintre noi

„12 Porţi” pentru fiecare dintre noi

Anul 2009 a fost unul foarte dificil pentru formaţia Iris, an în care Cristi Minculescu a suferit o operaţie de transplant de ficat, urmată de o perioadă de recupera­re. După cum au anunţat la conferinţa de presă de săptămâna trecută, lucrurile au intrat în normal pentru toţi membrii formaţiei şi, ca o dovadă clară, ne aşteaptă pe 21 noiembrie, la Sala Palatului din Bucureşti, de la ora 20.00, cu un concert ce va promova ultimul lor album, „12 Porţi”.

Sunt doi ani de când Iris pregăteşte acest album, au fost susţinuţi de trei studiouri, iar rezultatul este o listă de 12 melodii dedicate nu doar celor peste 35 de ani, ci şi tinerilor şi adolescenţilor, şi un sound nou, mai apropiat de ceea ce se întâmplă peste graniţă. Albumul vorbeşte despre 12 stări umane contemporane, prin care, mai devreme sau mai târziu, fiecare dintre noi le va experimenta, după cum a afirmat Costi Rădoacă, textier la „12 Porţi”.

Despre ceea ce se va întâmpla la Sala Palatului, cred că deja ştiţi la ce să vă aşteptaţi, membrii Iris nu şi-au dezamăgit niciodată publicul. Totuşi, managerul trupei, Cosmin Nicoară, a ţinut să sublinieze că ne-au pregătit mai mult decât un concert, va fi un spectacol ce va include elemente multimedia şi dans şi care va crea o armonie între texte, muzică şi stare.

Legat de lansarea acestui album, Cristi Minculescu a afirmat că a fost o mare bucurie, având în vedere evenimentele de anul trecut. „Doresc să vă bucuraţi de acest album şi să-l ascultaţi de 12 ori pe zi. O să fiţi plăcut surprinşi. Îmi scot pălăria în faţa voastră pentru suportul moral, mai ales anul trecut. Vă mulţumesc din inimă.”

Lansarea „12 Porţi” vine la trei ani de la precedentul album, „Cei Ce Vor Fi”, pentru care Iris a primit săptămâna trecută Discul de Platină, albumul înregistrând peste 20.000 de exemplare vândute. Bilete la evenimentul de pe 21 noiembrie se pot achiziţiona de la Sala Palatului, Teatrul Naţional Bucureşti, magazinul Muzica şi reţeaua Diverta, iar preţul variază între 30 şi 100 lei, în funcţie de categorie.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă