21.3 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăGDPRZile de foc pentru pompieri

Zile de foc pentru pompieri

La sfârșitul acestei săptămâni, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea a fost solicitat în municipiul și județul Tulcea să intervină pentru stingerea a patru incendii. Astfel, în data de 01.11.2014, ISU Tulcea a fost anunțat la ora 00.34, prin numărul unic de apel 112, de izbucnirea unui incendiu care se manifestă la un mijloc de transport, pe strada Babadag din municipiul Tulcea.

În urma intervenției, pompierii tulceni au stins incendiul, în care a ars o parte din instalația electrică a mașinii. Din cercetările efectuate la fața locului s-a constatat că, în urma unei coliziuni dintre două autoturisme, incendiul a izbucnit la partea electrică la una dintre mașinile implicate în accident. Al doilea incendiu a fost anunțat în data de 02.11.2014, la ora 01.59, prin numărul unic de urgență 112, acesta izbucnind la o gospodărie din localitatea Beștepe, județul Tulcea. În urma intervenției, pompierii tulceni au stins incendiul, în care au ars circa 1.500 de baloți de paie. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a constituit-o folosirea intenționată a sursei de aprindere.

Tot în aceeași zi, la ora 14.35, un echipaj al Detașamentului de Pompieri Tulcea, s-a deplasat pe Strada Alunișului din municipiul Tulcea pentru a interveni la stingerea unui incendiu care se manifesta într-un cămin de distribuție a agentului termic. În urma intervenției, echipajul de pompieri a stins incendiul, în care au ars circa 5 metri liniari dinconducta de distribuție a agentului termic și aproximativ o tonă de deșeuri menajere. Din cercetările efectuate la fața locului, cauza probabilă a izbucnirii incendiului a constituit-o jocul copiilor cu focul.

O oră mai târziu a sunat din nou alarma pentru Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea, de această dată fiind solicitat un echipaj din cadrul Stației de Pompieri Babadag să intervină în comuna Sarichioi pentru stingerea unui incendiu care izbucnise la un fost sediu al unei societăți comerciale, care avea că avea ca profil de activitate piscicultura. Au ars circa 15 mp din planșeul imobilului, care era construit din grinzi de lemn și stuf. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a constituit-o jocul copiilor cu focul.

Ce spun pompierii

Având în vedere că ultimele două incendii au izbucnit datorită jocului copiilor cu focul, specialiștii Inspecției de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea, recomandă, pentru a preveni eventualele incidente care pot avea urmări grave, următoarele reguli și măsuri de prevenire a incendiilor: mai multă atenție din partea părinților cu privire la supravegherea copiilor; educarea copiilor în familie și în cadrul școlii cu privire la pericolul pe care îl poate reprezenta focul în diferite situații; să evite pe cât posibil să folosească surse de iluminat cu flacără deschisă, iar dacă situația o impune să nu le lase nesupravegheate; izolarea surselor de aprindere din gospodării și păstrarea acestora în locuri în care copiii nu au acces.

Pompierii tulceni au stins recent două incendii provocate de copii

Cele mai citite

Specialiștii Muzeului Național de Artă al României se alătură grevei din Cultură

Sindicatul Specialiștilor Muzeului Național de Artă al României, afiliat  federației sindicale CulturMedia și confederației Cartel ALFA,  se solidarizează  cu  toți ceilalți colegi ai sindicatelor...

A început oficial campania electorală pentru alegerile europarlamentare și cele locale

Campania electorală pentru alegerile europarlamentare şi alegerile locale a început oficial astăzi şi se va încheia pe data de 8 iunie, la ora 7,00. Autoritatea...

Specialiștii Muzeului Național de Artă al României se alătură grevei din Cultură

Sindicatul Specialiștilor Muzeului Național de Artă al României, afiliat  federației sindicale CulturMedia și confederației Cartel ALFA,  se solidarizează  cu  toți ceilalți colegi ai sindicatelor...
Ultima oră
Pe aceeași temă