15.7 C
București
joi, 30 mai 2024
AcasăGDPRUn leac miraculos, la îndemâna oricui. Află ce boli previn sau tratează...

Un leac miraculos, la îndemâna oricui. Află ce boli previn sau tratează fibrele!

Cunoscute cu denumirea de fibre abia din anul 1970 datorită unui studiu medical realizat de doctorul Denis Burkitt, aceste substanţe sunt recunoscute pentru efectele lor benefice înca din cele mai vechi timpuri.

Studiul realizat de Burkitt a determinat o legatură între regimul alimentar şi bolile specifice civilizaţiei africane, respectiv celei occidentale.

În acest sens, medicul a descoperit că populaţia Africii era mai puţin expusă în faţa bolilor de inimă, tulburărilor de metabolism, problemelor cu greutatea, tulburărilor intestinale şi dereglărilor circulaţiei sangvine. În schimb, aceste afecţiuni sunt comune în cazul locuitorilor Statelor Unite şi Marii Britanii.

Explicaţia a constat în faptul că regimul alimentar adoptat de locuitorii Africii nu includea alimente rafinate, carbohidraţi nesănătoşi şi grăsimi, ci era bogată în fibre, substanţe care se găsesc în fructele şi legumele proaspete.

Află de AICI ce sunt fibrele, care sunt beneficiile fibrelor pentru organism şi care sunt bolile pe care le previn sau pe care le tratează acestea!

Cele mai citite

Candidatul independent la Casa Albă Robert Kennedy Jr. se plânge că a fost exclus din dezbaterea televizată Biden-Trump

Candidatul independent la Casa Albă Robert Kennedy Jr. s-a plâns organismului responsabil de buna desfăşurare a campaniei electorale că a fost exclus din dezbaterea...

Cartea lui Ciucă ar fi fost scrisă cu inteligența sa artificială, pe care i-au creionat-o liberalii

Ilustrație: Marian Avramescu Foarte mulți se întreabă cum a izbutit președintele Partidului Național Liberal (PNL), generalul Nicolae Ionel Ciucă, să-și scrie cartea într-un timp...

Dispută Brazilia-Israel: Președintele Lula da Silva și-a revocat ambasadorul de la Tel Aviv

Președintele brazilian Luiz Inacio Lula da Silva l-a revocat pe ambasadorul său în Israel și l-a trimis în calitate de reprezentant special la Geneva,...
Ultima oră
Pe aceeași temă