20.2 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăGDPR(P) Cat va costa să-ți împrăștii cenușa pe Lună

(P) Cat va costa să-ți împrăștii cenușa pe Lună

Există persoane și religii pentru care moartea nu este legată de vreun ceremonial al înhumării sau înmormântării, ci mai degrabă este o celebrare a vieții și o întoarcere la origini, la natură. De aceea, în multe zone ale lumii, se practică incinerarea ca modalitate de a părăsi această lume fără a lăsa corpul să se descompună în sicriu.

Dacă ai nevoie de ajutor în organizarea unui eveniment funerar, ai la dispoziție website-ul www.firmefunerare.ro, care se va lansa luna aceasta pentru a-i ajuta pe cei care trec prin momente grele să găsească rapid furnizorul potrivit care să organizeze sau să susțină pregătirile unei astfel de despărțiri.

O companie privata din SUA a mers însă mai departe în a oferi celor care își permit o altă modalitate de a se despărți de trupul celui decedat: firma a primit undă verde de la guvernul american pentru a organiza misiuni pe Lună, anunță revista “Fortune” în ediția electronică.

Moon Express își propune să împrăștie cenușa persoanelor incinerate pe satelitul natural al Pământului, iar prețul pentru acest tip de servicii este, de asemenea, astronomic: între 5 și 8 milioane de dolari, în funcție de cât cântărește cenușa răposatului.

CO-fondatorul și președintele companiei, Naveen Jain, a declarat că, în pofida costurilor ridicate (de aproximativ 3 milioane de dolari pentru un kilogram de cenușă), cererea este foarte mare. “Deja avem o listă de așteptare lungă”, a mai spus acesta.

Moon Express este una dintre cele 16 companii rămase în competiția Google Lunar X Prize (marele premiu de 20 de milioane de dolari va fi oferit primei companii private care reușeste să trimită un robot pe Lună, cu scopul de a colecta imagini HD). Printre altele, compania își propune să sondeze solul lunar pentru resurse.

Împrăștierea cenușei pe Lună va rămâne mult timp un tip de serviciu destinat exclusiv celor care își pot permite asta.

Deși incinerarea poate părea cea mai eficientă metodă de a încheia socotelile cu lumea aceasta, procedura nu este 100% ecologică, așa cum mulți considerau. Află aici detaliile acestei proceduri și explicația specialiștilor care demontează mitul din spatele imaginii ecologice a incinerării.

Pe www.firmefunerare.ro vei găsi catalogul online al firmelor de pompe funebre și servicii conexe de pe teritoriul țării noastre, inclusiv cele care se ocupă cu incinerări sau cele care îți pot pune la dispoziție locuri de veci și diverse servicii și accesorii destinate acestui tip de evenimente.

 

 

 

Cele mai citite

Start la GRILLFEST, cel mai mare festival de barbeque din Europa!. PROGRAMUL COMPLET

Astăzi începe GRILLFEST, cel mai mare festival de barbeque din Europa, ce revoluționează cultura barbeque din România! Peste 50.000 de participanți sunt așteptați pe...

CSA Steaua, campioană naţională la polo feminin

CSA Steaua Bucureşti a câştigat din punct de vedere matematic al şaptelea său titlu de campioană naţională la polo pe apă feminin, după ce...

Spitalul Foișor, date de ultimă oră despre starea lui Florin Piersic

În urma evaluării din această dimineață, s-a constatat că starea de sănătate a lui Florin Piersic este ușor îmbunătățită, cu o evoluție lent favorabilă,...
Ultima oră
Pe aceeași temă