11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăGDPRFluorul din apă, un pericol pentru gravide

Fluorul din apă, un pericol pentru gravide

Fluorul din apă de băut şi alte băuturi măreşte riscul naşterii premature şi face mai probabilă greutatea mică la naştere, arată un studiu recent. În multe ţări, concentraţia de fluor din apa de la chiuvetă este destul de mare, tocmai pentru a fi prevenite cariile, deşi subiectul este încă destul de controversat, după cum scrie site-ul EmaxHealth, citat de ziare.com.

Potrivit unei cercetări realizate în India, femeile care consumă acest tip de apă, bogată în fluor, sunt şi mai anemice, ele riscând să nască prematur, iar bebeluşii născuţi să aibă o greutate mică. Aceleaşi concluzii au reieşit şi în urma studiilor similare realizate în SUA. La o conferinţă anuală realizată în SUA, cercetătorii de la Universitatea de Stat New York au atras atenţia că în zonele unde apa de la chiuvetă conţine mai mult fluor sunt şi mai multe naşteri premature.

Raportul publicat recent în Current Science a arătat că o concentraţie mare de fluor reduce numărul celulelor roşii din sânge (eritrocite), inhibă producţia de Vitamina B12 şi absorbţia nutrienţilor necesari pentru sinteza hemoglobinei, reducând şi efectele acidului folic.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă