13.5 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăGDPRFemeile simt mai intens durerea decât bărbaţii

Femeile simt mai intens durerea decât bărbaţii

Atunci cand o femeie se imbolnaveste, exista posibilitatea ca durerea ei sa fie mai mare decat cea a barbatilor. Un nou studiu efectuat pentru a determina rezistenta la durere a celor doua sexe a scos la iveala faptul ca femeile sunt mai sensibile si au pragul perceptiv mai redus.

Este important sa fim constienti de diferentele perceptive dintre cele doua sexe. Trebuie sa facem mai multe studii si pe animale. Un numar mare de asemenea rapoarte nu includ subiecti feminini sau omit sa mentioneze sexul subiectului“, a declarat Linda Liu, doctoranda la Stanford University Biomedical Informatics.

Noul studiu a strans informatii de la 11.000 de pacienti care au fost rugati sa evalueze intensitatea durerii pe care o simteau. Bolnavii trebuiau sa aleaga o cifra de la 0 la 10 pentru a descrie senzatia.

Cercetatorii au luat in calcul peste 250 de boli. La toate, scorurile femeilor au fost cu 20% mai mari decat ale barbatilor. Femeile care aveau dureri lombare sau ale membrelor inferioare au raportat dureri mai mari. Acelasi lucru s-a intamplat si in cazul problemelor cu gatul si cu sinusurile.

Cred ca explicatia cea mai simpla este ca femeile au dureri mai mari decat barbatii. Nu este vorba doar despre slabiciune sau perceptie subiectiva. Reprezentantele sexului frumos sunt mai sensibile la durere“, a declarat Roger Fillingim, cercetator in domeniul durerii la University of Florida College of Dentistry.

Este posibil ca factorii hormonali, genetici si psihologici sa aiba un impact crucial asupra perceptiei feminine a durerii. Cred ca sistemul este diferit in cazul femeilor si durerea le afecteaza mai tare. S-ar putea ca ele sa sufere forme mai grave ale bolilor, din cauza constitutiei mai fragile“, a continuat cercetatorul.

Savantii incearca sa depisteze markerii genetici ai durerii, asa incat sa scoata din calcul ipoteza subiectivitatii acesteia.

Citeste mai multe pe www.modista.ro

Cele mai citite

Secta Nicușor Dan e bântuită de sindromul cartofului de pe canapea

Cel mai recent sondaj de opinie din București, realizat de Sociopol, arată o constantă a ultimelor cercetări sociale: Nicușor Dan se menține la cota...

Guvernul lansează Strategia Națională împotriva traficului de persoane. România a devenit țară de destinație pentru persoane din zona Asiei

România a devenit țară de destinație pentru victimele traficului de persoane provenite din zona Asiei, semnalează noua Strategie Națională împotriva traficului de persoane. Guvernul României...

Vasile Bănescu (BOR): “Victoria lui Nemo (Nimeni), zdrobitoare asupra firescului și insultătoare la adresa Muzicii”

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortdoxe Române (BOR), Vasile Bănescu, comentează în termeni duri finala concursului Eurovision, susținând că ea a reprezentat "Victoria lui...
Ultima oră
Pe aceeași temă