23 C
București
sâmbătă, 1 iunie 2024
AcasăGDPRDe ce boli ai putea scăpa dacă faci sex

De ce boli ai putea scăpa dacă faci sex

O viaţă sexuală satisfăcătoare poate să contribuie la sănătatea ta în multe feluri. Normal, ardem ceva calorii în timp ce facem dragoste, scăpam şi de stres şi adormim mai uşor.

 Numai că aceste efecte sunt doar vârful iceberg-ului. Cei de la ivillage.com au realizat o listă cu beneficiile unei vieţi sexuale active. Citeşte-o mai jos.

 1. Sexul “consumat cu moderaţie” te scapă de răceli. Nişte cercetători de la Universitatea Wilkes-Barre din Pennyslvania au descoperit că studenţii care făceau dragoste de 1-2 ori pe săptămâna aveau un nivel mai mare de immunoglobulina A, prima linie de apărare a corpului în cazul răcelilor şi gripei, spre deosebire de studenţii care fie erau abstinenţi, fie făceau sex de 3 sau mai multe ori pe săptămâna.

 2. Stimularea punctului G duce la eliberarea de endorfine, adică exact ce trebuie ca să scapi de dureri de cap, crampe menstruale, dureri articulare. Efectul ţine de la câteva minute la 24 de ore.

3. O viaţă sexuală activă este strâns legată de secretul longevităţii. Cercetătorii de la Universitatea din Bristol au studiat legătura dintre frecvenţa orgasmelor şi mortalitate la 918 bărbaţi cu vârste cuprinse între 45 şi 59 de ani.

Concluzia? Cei care au avut orgasm frecvent (de două sau mai multe ori pe săptămâna) au redus riscul mortalităţii cu 50% pe o perioadă de 10 de ani, faţă de cei care au avut orgasm o singură data pe luna sau chiar deloc.

 Pentru a citi mai multe despre bolile pe care le poti preveni avand o viata sexuala activa, viziteaza Modista.ro.

Cele mai citite

Cum ar putea Nicușor Dan să elimine și mafia din fotbal

Ilustrație: Marian Avramescu Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, se laudă în campania electorală pentru un nou mandat de edil-șef că a oprit mafia...
Ultima oră
Pe aceeași temă