15.7 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăGDPRColegiul „George Coșbuc“ are o sală nouă de sport

Colegiul „George Coșbuc“ are o sală nouă de sport

Clujul are cea mai modernă sală de sport școlară din Transilvania, în incinta Colegiului Național „George Coșbuc“. Sala de sport a fost ridicată în doi ani și a costat 2,1 milioane de lei. Banii au provenit de la bugetul local. Conducerea Colegiului Coșbuc spune că sala poate fi folosită inclusiv de elevii de la liceele Emil Racoviţă, Gheorghe Şincai şi Istvan Bathory.

Lucrările au fost executate de S.C. Conimet Impex S.R.L. Cluj-Napoca, iar valoarea totală a investiţiei a fost de 2.155.836,72 lei (valoarea cuprinde totalul lucrărilor executate, valoarea proiectului, avize, acorduri, deviere conductă, construire dren, dirigenţie de şantier și alte cheltuieli.)

Clădirea nou construită are regimul de înălţime parter înalt plus etaj retras. Suprafaţa interioară a sălii de sport propriu-zise este de 705,50 metri pătrați, iar suprafaţa utilă a spaţiului amenajat pentru practicarea sportului este de 644,67 metri pătrați.

Clădirea nou construită are două săli de sport. Sala la nivelul inferior cuprinde teren de baschet, volei, handbal, tenis, tribune pentru spectatori, iar sala de la etajul retras este pentru gimnastică. Pe lângă cele două săli de sport au fost amenajate şi spaţii-anexă, care cuprind vestiare pentru sportivi, grupuri sanitare, cabinet profesori, cameră prim ajutor sau un depozit pentru materialele utilizate de sportivi.

Emil Boc a tăiat panglica inaugurală

Primarul Clujului, Emil Boc, a inaugurat această sală de sport. La inaugurarea sălii, primarul Clujului a fost delectat de elevii Colegiului Național “George Coșbuc” cu demonstrații acrobatice, ale majoretelor școlii, dar și cu demonstrații ale abilităților sportive ale elevilor care fac parte din echipele de handbal sau baschet. Emil Boc nu s-a lăsat mai prejos și a tras la poarta echipei de handbal, apoi a aruncat la coșul de baschet, dar a jucat și ping-pong cu campionul național la acest sport, elev al școlii.

„Îmi face mereu plăcere să fiu alături de cei care fac sport şi să-i încurajez. Nu mă pricep chiar la toate acum, la fotbal merge mai bine, însă la celelalte mai am de învăţat. Acum am învăţat cum se execută un şapte metri, cum se aruncă la coş şi am jucat tenis cum făceam şi în copilărie. Îi încurajez pe toţi să facă sport”, a declarat primarul clujean.  

Cele mai citite

VIDEO. Mii de simpatizanți ai Partidului Socialist îi cer premierului Pedro Sanchez să rămână în funcție

Mii de simpatizanți ai Partidului Socialist au venit sâmbătă, 27 aprilie 2024, din întreaga Spanie la un miting la Madrid pentru a-i cere premierului...

Dacă nu la fotbal, la tenis de masă! Elizabeta Samara câștigă Liga Campionilor

Jucătoarea română de tenis de masă Elizabeta Samara a reușit să obțină pentru a cincea oară în carieră titlul în Liga Campionilor europeni și...

Rusia – Ucraina, ziua 773: SUA anunță un ajutor militar de 6 miliarde dolari pentru Kiev. VIDEO

Ministrul american al Apărării, Lloyd Austin, a anunţat o nouă componentă de asistenţă militară pentru Ucraina în valoare de şase miliarde de dolari, într-un...
Ultima oră
Pe aceeași temă