15.7 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăGDPRCancerul mamar ar putea fi tratat cu o proteină ce elimină fierul...

Cancerul mamar ar putea fi tratat cu o proteină ce elimină fierul din celule

O proteină care elimină fierul din celulele organismului ar putea fi utilizată pentru încetinirea dezvoltării cancerului mamar şi pentru tratarea acestei maladii, potrivit unui studiu publicat în SUA şi citat de Mediafax.

Cercetătorii au adus nivelul de feroportină la limita normală în tumorile mamare umane implantate în şoareci şi au constatat că acestea se dezvoltau mai încet.

“Feroportina elimină fierul din celulă şi deci, odată reimplantată în celulă, proteina a eliminat factorul de stimulare a dezvoltării cancerului”, a explicat Suzy Torti, profesor de biochimie la Universitatea din Wake Forest, unul dintre principalii autori ai studiului publicat în Science Translational Medicine.

Acest lucru nu înseamnă că pacienţii trebuie să-şi modifice nivelul de fier din alimentaţie, avertizează cercetătoarea, adăugând că studiul a analizat doar comportamentul fierului doar din celule şi nu pe cel din regimul alimentar.

Cercetătorii au analizat şi dosarele medicale întocmite pentru 800 de femei bolnave de cancer mamar, pentru a determina dacă există o legătură între nivelul de feroportină şi evoluţia bolii pe termen lung. Ei au descoperit că un nivel slab de feroportină este, cel mai adesea, semnul unei evoluţii negative pe termen lung şi că nivelul proteinei este mai scăzut mai ales în zonele în care cancerul este mai agresiv.

Cele mai citite

Premieră mondială: Urangutan care își tratează rana cu o plantă

Un urangutan din Indonezia a fost văzut în timp ce îşi trata o rană cu o plantă medicinală, fiind pentru prima dată în lume...

Bogdan Lobonț, înaintea partidei cu CFR Cluj: “Avem din nou posibilitatea să arătăm ceea ce putem în momentul de faţă”

În cadrul unei conferințe de presă desfășurate vineri, antrenorul echipei de fotbal FC Rapid București, Bogdan Lobonț, a împărtășit gândurile sale înaintea meciului cu...

Sub-ocuparea, noul șomaj

În 2023, aproape 100.000 de români erau „sub-ocupați". Intră în această categorie persoane disponibile să lucreze mai multe ore decât o cere locul de muncă...
Ultima oră
Pe aceeași temă