12.4 C
București
luni, 27 mai 2024
AcasăGDPRBucureștenii cu simț civic pot participa, în weekend, la Târgul de inițiative...

Bucureștenii cu simț civic pot participa, în weekend, la Târgul de inițiative cetățenești

Bucureștenii care sunt interesați să se implice în viața comunității și nu știu ce instrumente au la îndemână pot participa, sâmbătă, la Târgul de inițiative cetățenești, conform unui comunicat al organizației Centrul de Resurse pentru participare publică (CeRe).

În cadrul târgului, veți cunoaște grupuri civice și organizații care acționează atunci când autoritățile ignoră cetățenii. Organizatorii promit și un atelier de schimb de experiență pe tema posibilităților de intervenție a cetățenilor în cazul construcțiilor ilegale, precum și ateliere pentru copii. Micuții între 9 și 12 ani vor putea construi, din fotografii, un cartier ideal, iar adulții vor putea urmări o piesă de teatru inspirată din acțiunile cetățenilor din cartierele bucureștene.

Printre asociațiile care vor participa la eveniment, se numără: Asociația Salvați Cartierele Dămăroaia și Bucureștii Noi, Grupul de inițiativă civică Lacul Tei, Grupul de Iniţiativă „Oponenţă Proiect Străpungere – Ciurel – A1”, Asociația Komunitas, Berceni de la cartier la comunitate, Organizaţia pentru Promovarea Transportului Alternativ în România – OPTAR, Cruciada Locatarilor, Observatorul urban, Decât o Revistă – seria Bucureșteanul, Agenția de Monitorizare a Presei – ActiveWatch -, Grupul de inițiativă „Favorit”, Street Delivery, Grupul de inițiativă Callatis-Drumul Taberei.

Târgul are loc între orele 16.00 și 20.00, la Impact Hub București.

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă