31.4 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăGDPRAntiinflamatoarele luate în exces pot ameninţa potenţa

Antiinflamatoarele luate în exces pot ameninţa potenţa

Bărbaţii care iau în mod constant medicamente contra durerilor ar putea avea un risc ridicat de a dezvolta disfuncţii erectile, arată un studiu publicat în „The Journal of Urology”, citat de site-ul WebMD.

Cercetarea a fost realizată pe un grup de aproape 90.000 de persoane cu vârsta între 45 şi 69 de ani care luau frecvent antiinflamatorii precum acid acetilsalicilic, ibuprofen sau naproxen. Unul din trei bărbaţi aflaţi în jurul vârstei de 40 de ani a afirmat că ia în mod frecvent medicamente pentru a-şi trata diverse dureri, iar 13% dintre ei au indicat şi probleme de potenţă. De asemenea, peste jumătate din bărbaţii trecuţi de 60 de ani au spus că se tratează cu antiinflamatorii, 42% dintre ei susţinând că suferă şi de disfuncţii erectile. Fumatul, diabetul, hipertensiunea sau obezitatea au fost incluse printre în factorii care au declanşat disfuncţia erectilă.

Studiul nu dovedeşte că antiinflamatoarele cauzează disfuncţii erectile, dar mai multe cercetări sunt necesare deoarece nu¬meroşi bărbaţi trecuţi de vârsta a doua iau zilnic acid acetilsalicilic pentru a-şi scădea riscul de atac de cord sau atac cerebral.

„În mod categoric, nu recomand cuiva să renunţe la antiinflamatoare ca urmare a acestui studiu. Cercetăriile trebuie însă să continue, pentru că medicamentele contra durerii sunt extrem de des folosite în tratamentul a numeroase boli”, afirmă coordonatorul studiului, Steven Jacobsen.

>>
Unu din trei bărbaţi aflaţi în jurul vârstei de 40 de ani spune că ia în mod frecvent medicamente pentru a-şi trata diverse dureri.

Cele mai citite

Cele nouă puteri nucleare își dezvoltă arsenalul, avertizează SIPRI

Cele nouă țări recunoscute ca fiind puteri nucleare își dezvoltă arsenalul, avertizează Institutul Internațional de la Stockholm pentru Cercetări în domeniul Păcii (Stockholm International...

George Tuță își anunță prioritățile ca primar în Sectorul 1: transporturi și parcuri

George Cristian Țuță, candidatul care a câștigat alegerile în Sectorul 1, își anunță deja prioritățile ca primar. "L-am vizitat pe directorul STB pentru lista de...

Cod galben de caniculă şi disconfort termic, luni şi marţi, în mai multe judeţe ale ţării

Meteorologii au emis avertizare de caniculă şi disconfort termic pentru mai multe judeţe ale ţării, valabilă luni şi marţi, când temperaturile vor fi ridicate....
Ultima oră
Pe aceeași temă