12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialA fost descoperit adevaratul William Shakespeare

A fost descoperit adevaratul William Shakespeare

Adevaratul autor al operelor atribuite lui William Shakespeare pentru mai bine de 400 de ani a fost descoperit.
Autorii unei carti ce va fi publicata in cursul acestei luni, cu o prefata scrisa de directorul artistic al teatrului Globe, Mark Rylance, sustin ca cele mai importante opere si versuri ale literaturii engleze au fost scrise nu de William Shakespeare ci de Sir Henry Neville (1562-1615) – un cunoscut personaj elizabetan.
Autorii cartii, academicienii Brenda James si William Rubinstein, precizeaza ca Neville, un barbat dolofan, poreclit “Falstaff” de catre prieteni, avea privilegiul de a fi – spre deosebire de Shakespeare – un om educat, cu o bogata cultura generala si un lingvist remarcabil. Potrivit autorilor, viata lui Neville coincide perfect cu evolutia operelor atribuite lui Shakespeare, fapt ce nu poate fi considerat o simpla coincidenta.
Autorii cartii au “dezgropat” un caiet din registrele orasului Lincolnshire, ce dateaza din anul 1602 si apartine lui Neville. Acesta a fost scris in timp ce Sir Henry Neville a fost intemnitat in Turnul Londrei si contine diverse note si insemnari pentru scrierea operei Henry al Vlll-lea, cu 11 ani inaintea ca aceasta sa fie finisata.
Shakespeare nu a avut nici o experienta la curtea regala si nici nu a vizitat continentul european. Cu toate acestea, operele lui denota ca ar fi fost familiar cu viata de la Curte, cu politica elizabetana, cat si cu orasele din Italia si Franta. In contrast, Neville, un contemporan cu Shakespeare (1564-1616) a calatorit de multe ori pe continent, vizitand diverse locuri care apar in piese.
In perioada 1601-1603, Neville a fost intemnitat in Turnul Londrei, pentru complicitate la o incercare de detronare a reginei. Rubinstein mentioneaza faptul ca aceasta trauma – “a fost aproape de decapitare” – explica schimbarea dramatica intervenita in scrierile sale, cand a trecut de la comedii si piese istorice, la tragedii si opere pline de anxietate.

Cele mai citite

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...
Ultima oră
Pe aceeași temă