11 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăEconomieȘtefan-Radu Oprea a fost prezent la Haga cu ocazia Global Entrepreneurship Summit

Ștefan-Radu Oprea a fost prezent la Haga cu ocazia Global Entrepreneurship Summit

Ștefan-Radu Oprea a fost prezent la Haga, cu ocazia Global Entrepreneurship Summit (GES), eveniment organizat de guvernele american şi olandez

Ministrul antreprenorilor români, Ștefan-Radu Oprea a fost invitat special la forum, ca reprezentant al  UE, fiind implicat activ în dezbateri și în întâlniri bilaterale: „Am prezentat experiența României în dezvoltarea antreprenoriatului, inclusiv programul Start-Up Nation, și propunerea de a dezvolta un ecosistem de incubatoare la nivel european, pentru companii inovative, finanțat prin următorul cadru financiar multianual”- a declarat ministrul Oprea.

2000 de participanți din peste 170 de țări, dintre care 1200 de antreprenori, 400 de investitori și 200 de vorbitori au făcut conexiuni autentice la GES2019. S-a manifestat aici spiritul vibrant al antreprenorilor din întreaga lume, care sunt dedicați creării de soluții ce schimbă viața și creează o lume mai bună.

Aflat la a noua ediție, evenimentul a fost organizat pentru prima dată în Uniunea Europeană. Tema principală a acestei ediții a fost ”Viitorul acum”, discuțiile concentrandu-se pe cinci sectoare de investiții, asociate obiectivelor de dezvoltare sustenabilă: agro-alimentar, conectivitate, energie, sănătate și apă.

În discuțiile și în work-shop-urile din cadrul Summit-ului, ministrul Oprea a prezentat programele publice de susținere a antreprenoriatului, care au reușit să promoveze echilibrul în ceea ce privește cota de gen – un element foarte important de evaluare a dezvoltării sustenabile. A convenit cu omologii olandezi şi cu preşedintele Dutch-Romanian Network organizarea, în parteneriat, a unui forum economic dedicat României şi a unei misiuni economice româneşti în Olanda, în luna octombrie. Firmele românești au, încă, o prezență redusă pe piața din Olanda. Prin acţiunea agreată, se urmăresc informarea, facilitarea contactelor directe între mediile de afaceri şi iniţierea de noi cooperări comerciale.

Demnitarul român a avut o agendă bogată: întâlniri cu Sigrid Kaag, ministrul pentru comerț exterior și cooperare pentru dezvoltare, cu Jeroen Nijland, director al Agenției pentru Investiții Străine (NFIA), dar şi cu importanţi oameni de afaceri olandezi, influenţi la nivel global. De asemenea s-a întâlnit  cu Carlos Moedas, comisar european pentru inovare, cu membri ai conducerii Confederaţiei Industriei Olandeze, cu reprezentanți ai unor companii olandeze, dar și cu antreprenori români prezenți la GES.

În 2018, volumul total al schimburilor comerciale bilaterale cu Olanda a fost de 4,98 miliarde euro, cu un deficit de 1,46 miliarde euro de partea României.

 

 

Cele mai citite

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...

Deputatul conservator Dan Poulter a trecut în barca Partidului Laburist

Deputatul conservator Dan Poulter, fost ministru al sănătăţii, a declarat sâmbătă presei că se alătură Partidului Laburist, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare...
Ultima oră
Pe aceeași temă