10.5 C
București
marți, 19 octombrie 2021

Statul va fi acționar majoritar în toate companiile strategice, promite ministrul Energiei

Statul român trebuie să fie acţionar majoritar în toate societăţile şi companiile de interes strategic, iar acest obiectiv va fi îndeplinit, a anunțat ministrul Energiei, Virgil Popescu, într-un mesaj postat pe Facebook în seara zilei de 15 ianuarie 2021.

„Ca în povestea cu Petrică şi Lupul, pe diverse voci, aud că se strigă < Ne vând ţara >. Asta după ce premierul Florin Cîţu a anunţat că Guvernul vrea să abroge Legea 173/2020 care a reglementat interdicţia, pentru o perioadă de 2 ani, de înstrăinare a acţiunilor deţinute de stat la companiile şi societăţile naţionale, la bănci şi la orice altă societate la care statul are calitatea de acţionar. Un demers legislativ pe care îl susţin şi am mai anunţat asta. Însă, nu privatizăm nimic! Aşa cum am spus şi în cadrul ultimelor audieri, nu privatizăm nimic! Statul trebuie să fie acţionar majoritar în toate societăţile şi companiile de interes strategic naţional! Şi aşa va fi!”, a anunțat ministrul Popescu în mesajul postat pe internet.

Ministrul Energiei a explicat că listarea unor pachete minoritare de acţiuni pe bursă nu va reprezenta o privatizare „ci şansa de modernizare, de a face investiţii, de care, evident, va beneficia fiecare român”.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă