Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Afacerile din sectorul serviciilor au accelerat în aprilie

Afacerile din sectorul serviciilor prestate în principal către companii au crescut în aprilie cu 9%, serie brută, faţă de aceaşi lună a anului trecut, ritm crescut faţă de cel din luna precedentă, arată datele publicate joi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 14.06.2018 - 10:20

În martie, afacerile din sectorul serviciilor prestate în principal către companii au crescut cu 2,8%, serie brută, faţă de aceeaşi lună a anului trecut.

În aprilie, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, a crescut pe ansamblu cu 9%, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, datorită creşterilor înregistrate la activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+15,4%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+9,8%), activităţile de transporturi (+9,1%) şi la activităţile de comunicaţii (+3,9%).

Activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe au scăzut cu 5,1%.

În primele patru luni, în termeni nominali, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, a crescut pe ansamblu cu 8,1%, datorită creşterilor înregistrate la activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+10,1%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+9,4%), transporturi (+6,9%), comunicaţii (+6,5%) şi la activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+4,1%).

În anul 2017, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, în termeni nominali, a crescut faţă de anul 2016 ca serie brută cu 12,8%.

În 2016, afacerile din serviciile prestate în principal întreprinderilor au avansat cu 9,5% faţă de anul precedent, după o creştere de 8,3% în 2015.

Comentarii

loading...