22.2 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăEconomieSaudi National Bank a fost refuzată să preia o participație de 40%...

Saudi National Bank a fost refuzată să preia o participație de 40% din Credit Suisse

Saudi National Bank a vrut să își majoreze participația la Credit Suisse la aproximativ 40%, de la 9,88%, dar a fost împiedicată să facă acest lucru de autoritatea elvețiană de reglementare FINMA, a relatat duminică ziarul Blick, preluat de Reuters.

În condițiile în care cea de-a doua mare bancă din Elveția se afla în pragul colapsului, UBS a acceptat să cumpere Credit Suisse pentru un preț derizoriu de trei miliarde de franci elvețieni (3,4 miliarde de dolari) la 19 martie, în cadrul unei operațiuni de salvare orchestrată de autoritățile elvețiene.

FINMA trebuie să își dea acordul pentru ca un investitor străin să preia o participație de peste 10% într-o mare bancă elvețiană.

Nu a fost clar de ce FINMA (Autoritatea elvețiană de supraveghere a pieței financiare) s-a opus acestei mișcări care ar fi implicat ca Saudi National Bank, care era deja cel mai mare acționar al Credit Suisse, să pompeze 5 miliarde de dolari în bancă, a relatat ziarul elvețian Blick, fără a-și identifica sursele.

Credit Suisse a refuzat să comenteze. FINMA și Saudi National Bank (1180.SE) nu au fost disponibile imediat pentru comentarii.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă