Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

România este amenințată cu un infringement dacă nu garantează drepturile acționarilor

Comisia Europeană a decis să trimită avize unui număr de șapte state membre ale UE pe motiv că nu au comunicat măsurile luate în vederea transpunerii Directivei privind drepturile acționarilor.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

02.07.2020 - 19:14

Comisia Europeană a decis, la data de 2 iulie, să trimită avize motivate unui număr de șapte state membre pe motiv că nu au comunicat parțial (România, Bulgaria, Grecia și Spania) sau integral (Cipru, Portugalia și Slovenia) măsurile luate în vederea transpunerii Directivei privind drepturile acționarilor, astfel cum a fost modificată (Directiva 2017/828/UE).

"Statele membre aveau obligația de a transpune o parte a acestei directive în legislația lor națională până la 10 iunie 2019 și să comunice Comisiei măsurile luate în domeniul reglementat de dispozițiile relevante din directiva respectivă", precizează un comunicat transmis, joi, 2 iulie, de Reprezentanța Comisiei Europene la București.

Unul dintre scopurile acestei directive este de a spori "transparența remunerării directorilor" și de a permite acționarilor să aibă un cuvânt de spus în privința remunerării.

Până la acest moment, Bulgaria, România, Grecia și Spania au notificat anumite măsuri, declarând că transpunerea directivei este încă parțială. Pe de altă parte, Cipru, Portugalia și Slovenia nu au notificat încă nicio măsură de transpunere.

Comentarii