Regiunea Bucureşti - Ilfov generează un PIB mai mare decât cel al Bulgariei, Serbiei sau Croaţiei

Regiunea Bucureşti-Ilfov are un produs intern briut (PIB) mai mare decât cel al Bulgariei, Serbiei sau Croaţiei, a anunțat un expert prezent la dezbaterea privind strategia de dezvoltare a județului Ilfov.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

17.06.2020 - 17:19

Regiunea Bucureşti-Ilfov generează un PIB mai mare decât cel al Bulgariei, Serbiei sau Croaţiei, a anunțat, într-o dezbatere organizată miercuri, Marcel Heroiu, expert în dezvoltare urbană la Banca Mondială.

Unitățile economice din Ilfov continuă să se dezvolte, iar unul dintre proiectele în lucru se referă la obţinerea finanţării nerambursabile pentru crearea unui sistem de management integrat al deşeurilor.

"Studiul de fezabilitate a fost realizat, urmând ca spre finalul acestui an, cel mai târziu la începutul anului viitor, să fie depus în vederea obţinerii finanţării nerambursabile", a precizat Remus Trandafir, manager proiecte de dezvoltare în cadrul Consiliului Județean (CJ) Ilfov.

Acest proiect "va contribui la protejarea resurselor naturale, prin reciclarea a cel puţin jumătate din deşeurile generate de populaţia din Ilfov. Astfel, în anul 2030, peste 65% din cantitatea de deşeuri generată de cetăţeni va fi practic reciclată şi doar 10% va fi depozitată. Sunt prevăzute a fi realizate instalaţii de tratare mecanobiologică, digestie anaerobă, staţii de compostare de deşeuri verzi, staţie de sortare, centru de colectare cu aport voluntar şi un foarte mare accent va fi pus pe partea de colectare. Investiţiile vor fi realizate punându-se accent pe partea de reciclare şi vom utiliza bani europeni pentru realizarea acestui proiect", a explicat Lucia Varga, fost ministru al Mediului, în prezent consilier al preşedintelui CJ Ilfov pe probleme de mediu.

Comentarii