13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăEconomieReactorul doi de la Cernavodă funcționează din nou la capacitate maximă

Reactorul doi de la Cernavodă funcționează din nou la capacitate maximă

Duminică după-amiază, compania anunţa reducerea la 55% a puterii a Unităţii 2, pentru înlocuirea unei piese (rulment) la motorul unei pompe de condensat, din partea clasică a centralei. Pe durata reducerii de putere, Unitatea 2 de la Cernavodă a fost conectată la Sistemul Energetic Naţional şi a funcţionat la o putere de aproximativ 300 MW.

Potrivit sursei citate, reducerea de putere a Unităţii 2 şi lucrările de remediere nu au avut impact advers asupra personalului, populaţiei şi mediului înconjurător, acestea fiind realizate în funcţie de specificaţiile şi procedurile centralei.

Unitatea 1 a centralei de la Cernavodă este oprită controlat începând de duminică dimineaţa, din cauza unui defect la unul dintre sistemele de proces ale centralei.

„Decizia de a opri controlat Unitatea 1 CNE Cernavodă a fost determinată de apariţia unui defect la unul dintre sistemele de proces ale centralei, iar acţionarea în conformitate cu proiectul centralei conduce la necesitatea opririi controlate. Specialiştii CNE Cernavodă analizează integrat cauza, iar Unitatea 1 va fi repornită imediat ce lucrările de remediere vor fi finalizate. Estimăm că oprirea va avea o durată de aproximativ 48 de ore”, a precizat Nuclearelectrica.

Nuclearelectrica are două sucursale, fără personalitate juridică, Sucursala CNE Cernavodă, care exploatează Unităţile 1 şi 2 de la CNE Cernavodă, precum şi serviciile auxiliare, şi Sucursala FCN Piteşti, fabrica de combustibil nuclear.

Cele două reactoare asigură împreună circa 20% din consumul de energie al țării.

Cele mai citite

Cât timp ar trebui să dureze plimbarea câinelui?

Plimbarea zilnică a câinelui oferă numeroase beneficii pentru sănătatea mentală, emoțională și fizică pentru aproape toți câinii. Plimbările oferă exerciții fizice, care sunt bune...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...
Ultima oră
Pe aceeași temă