Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Produsele contrafăcute, o "gaură" de 60 de miliarde de euro pe an în UE

Economia europeană pierde anual aproximativ 60 de miliarde de euro din cauza contrafacerii, potrivit unui studiu al Oficiului Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală (EUIPO) publicat miercuri cu ocazia Zilei mondiale a combaterii contrafacerii, informează AFP.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 06.06.2018 - 09:11

Studiul realizat de EUIPO în rândul sectoarelor vulnerabile la contrafacere arată că pierderile directe anuale ajung la 7,5% din vânzări.

Contrafacerea afectează şi locurile de muncă, pentru că producătorii sunt nevoiţi să reducă producţia, având în vedere că vânzările lor au de suferit ca urmare a produselor contrafăcute, astfel că angajează mai puţin lucrători. Studiul estimează la aproape 435.000 locurile de muncă pierdute din cauza contrafacerii.

În rândul statelor europene, studiul estimează că Franţa înregistrează pierderi de 6,8 miliarde euro din cauza contrafacerii, fiind devansată de Marea Britanie (9,2 miliarde euro), Italia (8,6 miliarde euro) şi Germania (8,3 miliarde euro).

De asemenea, studiul EUIPO arată că statele europene pierd anual 15 miliarde euro din cauza impactului contrafacerii asupra impozitelor şi cotizaţiilor sociale.

Cele 13 sectoare ale economiei europene cele mai afectate de contrafacere sunt: produsele cosmetice şi de îngrijire personală, îmbrăcăminte, încălţăminte şi accesorii, articole de sport, jocuri şi jucării, articole de bijuterie şi orologerie, articole de marochinărie, muzică înregistrată, băuturi spirtoase şi vinuri, produse farmaceutice, pesticide, smartphone-uri, baterii, pneuri.

Comentarii

loading...