Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Portul Constanța, modernizat de firma unei familii din Italia

Compania din peninsulă a câștigat o licitație de 165 milioane lei, TVA inclusă

Share

Cristian Hagi 0 comentarii

Actualizat: 09.11.2018 - 18:52

O companie care aparține unei familii din Italia va moderniza Portul Constanța, după ce a câștigat o licitație organizată de Compania Națională Administrația Porturilor Maritime Constanța. Investiția se numește „Modernizarea infrastructurii portuare prin asigurarea creșterii adâncimilor șenalelor și bazinelor și a siguranței navigației în Portul Constanța”, iar la licitație a fost desemnată câștigătoare firma Impresa di Construzioni ING e Mantovani SPA, în calitate de antreprenor. Firma este deținută de familia italiană Chiarotto.

Valoarea contractului este 139.317.822,44 lei (fără TVA), adică 165.788.208 lei, cu TVA inclusă. Durata contractului este de 20 de luni.
Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare POIM 2014-2020.

În contract sunt prevăzute lucrări de dragaj pentru aducerea la cota proiectată a bazinelor și șenalelor din Portul Constanța, adâncirea bazinului portului de lucru și a șenalului de acces către acesta din Portul Constanța Sud.

În bazinul portului de lucru unde adâncimea proiectată este de 7 metri se va draga până la adâncimea de 9 metri. Proiectul mai include lucrări de protecție a cheurilor din portul de lucru și realizarea unui sistem hidrografic, respectiv o navă hidrograf.

Acest proiect este implementat în scopul asigurării condițiilor de navigație în siguranță  pe șenalele de acces, bazinele de manevră și bazinele danelor din Portul Constanța.

Obiectivul principal al Companiei Naționale „Administrația Porturilor Maritime” SA Constanța îl constituie asigurarea condițiilor optime pentru dezvoltarea Portului Constanța, în sensul consolidării poziției acestuia ca port maritim eficient, durabil și sigur, cu rol esențial în dezvoltarea economică a țării.

Comentarii

loading...