Foto: mercedesbenzme.com

Peste 700.000 de mașini Mercedes dotate cu softuri ilegale vor fi chemate în service

Grupul auto Daimler trebuie să cheme în service 774.000 de vehicule Mercedes-Benz vândute în Europa întrucât acestea sunt dotate cu softuri ilegale pentru controlul emisiilor poluante, anunţă Ministerul german al Transporturilor, informează, luni, Mediafax.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 11.06.2018 - 23:05

Anunţul a fost făcut după întâlnirea pe care Andreas Scheuer, ministrul german al Transporturilor, a avut-o luni după-amiază cu directorul general al grupului auto Daimler, Dieter Zetsche.

În urma verificărilor, Autoritatea germană pentru transport rutier (KBA) a depistat că vehicule Mercedes-Benz cu motoare diesel sunt dotate cu softuri ilegale pentru controlul emisiilor. Astfel de dispozitive au fost depistate la modele Mercedes Transporter Vito, la Mercedes GLC şi la Mercedes C-Klasse. În total, este vorba de 774.000 de maşini, dintre care 238.000 sunt înmatriculate în Germania.

"Guvernul Germaniei va ordona chemarea imediată în service a 238.000 de vehicule produse de compania Daimler din cauza montării unor dispozitive neautorizate", a comunicat Ministerul german al Transporturilor.

Compania Daimler s-a angajat să coopereze cu autorităţile şi să elimine softurile controversate. Compania a confirmat chemarea vehiculelor în service, dar a subliniat că problema legalităţii dispozitivelor contestate urmează să fie clarificată.

Comentarii