26 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăEconomiePentru mărirea pensiilor trebuie să așteptăm momentul prielnic, acum nu este, susține...

Pentru mărirea pensiilor trebuie să așteptăm momentul prielnic, acum nu este, susține Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miecuri seară, că dorește și el mărirea pensiilor cu mai mult de 14 la sută, cât a oferit Guvernul Orban, dar că pentru o mărire mai mare, cum ar fi cea de 40 la sută, decisă de Parlament, „trebuie să așteptăm momentul prielnic, care acum, din păcate, nu este”.

Șeful statului a precizat că o majorare cu 40 la sută a pensiilor, acum, ar mări cheltuielile bugetare în anul 2021 cu șase la sută.

Președintele Iohannis a explicat că nici pentru bonusuri acordate profesorilor nu este, acum, momentul prielnic.

După cum se știe, mărirea pensiilor și acordarea de sporuri de risc pentru angajații din Învățământ au fost votate, marți, de plenul Parlamentului.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă