Mihai Tudose (Foto: Arhivă)

Fostul premier Tudose spune că Ordonanța 114 a Guvernului Dăncilă este absurdă

Fostul premier Mihai Tudose, demisionat din PSD și înscris la Pro România, a declarat că tot ceea ce se întâmplă cu Ordonanţa de urgenţă 114/2018, emisă de Guvernul Dăncilă, ''frizează absurdul".

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 03.03.2019 - 18:44

Fostul premier Mihai Tudose, care în prezent este şeful de campanie al formațiunii Pro România, a criticat, duminică, situația generată de emiterea, la sfârșitul anului trecut, a Ordonanţei de urgenţă 114.

OUG 114/2018 privind implementarea unor măsuri fiscale a generat nemulţumiri atât la nivelul unor instituţii de stat sau a unor administrații locale, cât și la nivelul unor bănci sau companii.

Actul normativ adoptat de Guvernul Dăncilă la sfârșitul lunii decembrie 2018 stabilește că preţul la gaze şi energie electrică este plafonat timp de trei ani, activele băncilor vor fi impozitate dacă ROBOR este mai mare de două procente, precum și micșorarea comisionului fondului de pensii private de la 2,5 la 1% şi majorarea taxei pe viciu în domeniul jocurilor de noroc cu două procente din cifra de afaceri.

"Referitor la OUG 114, nu cred că mă poate suspecta cineva ca fiind un prieten al băncilor, sub nicio formă. Dar ceea ce face acum frizează absurdul, pe acel dublu limbaj, duble măsuri şi dorinţa de a avea tot timpul o temă: dă-i cu banca, dă-i cu aurul, că-i cu statul paralel, că-i cu orice altceva în afară de autostrăzi, în afară de spitale, orice altceva în afară de educaţie. Acum este cu OUG 114, cum se luptă el cu băncile. El se luptă cu băncile, pe de o parte, pe de altă parte domnul Teodorovici scrie scrisori la Standard and Poor's. Înţeleg că luni doamna prim-ministru vine la Parlament să ne spună despre cum vede ea 114. Ca o paranteză, să-mi fie iertată îndrăzneala, nu cred că vom asculta viziunea doamnei Dăncilă, ci viziunea domnului Dragnea sau a domnului Vâlcov. În schimb, nu avem niciunul dintre noi acea scrisorică pierdută pe care a trimis-o domnul Teodorovici la Standard and Poor's. Pentru că pe faţă se bate cu băncile, pe spate: stai un pic că o retragem. Păi, în ce zi a fost bună, ieri când ai dat-o, azi când o retragi?", s-a întrebat Mihai Tudose, într-o conferinţă de presă susținută duminică la sediul partidului Pro România.

Comentarii