4 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăEconomieFostul premier Tudose spune că Ordonanța 114 a Guvernului Dăncilă este absurdă

Fostul premier Tudose spune că Ordonanța 114 a Guvernului Dăncilă este absurdă

Fostul premier Mihai Tudose, care în prezent este şeful de campanie al formațiunii Pro România, a criticat, duminică, situația generată de emiterea, la sfârșitul anului trecut, a Ordonanţei de urgenţă 114.

OUG 114/2018 privind implementarea unor măsuri fiscale a generat nemulţumiri atât la nivelul unor instituţii de stat sau a unor administrații locale, cât și la nivelul unor bănci sau companii.

Actul normativ adoptat de Guvernul Dăncilă la sfârșitul lunii decembrie 2018 stabilește că preţul la gaze şi energie electrică este plafonat timp de trei ani, activele băncilor vor fi impozitate dacă ROBOR este mai mare de două procente, precum și micșorarea comisionului fondului de pensii private de la 2,5 la 1% şi majorarea taxei pe viciu în domeniul jocurilor de noroc cu două procente din cifra de afaceri.

“Referitor la OUG 114, nu cred că mă poate suspecta cineva ca fiind un prieten al băncilor, sub nicio formă. Dar ceea ce face acum frizează absurdul, pe acel dublu limbaj, duble măsuri şi dorinţa de a avea tot timpul o temă: dă-i cu banca, dă-i cu aurul, că-i cu statul paralel, că-i cu orice altceva în afară de autostrăzi, în afară de spitale, orice altceva în afară de educaţie. Acum este cu OUG 114, cum se luptă el cu băncile. El se luptă cu băncile, pe de o parte, pe de altă parte domnul Teodorovici scrie scrisori la Standard and Poor’s. Înţeleg că luni doamna prim-ministru vine la Parlament să ne spună despre cum vede ea 114. Ca o paranteză, să-mi fie iertată îndrăzneala, nu cred că vom asculta viziunea doamnei Dăncilă, ci viziunea domnului Dragnea sau a domnului Vâlcov. În schimb, nu avem niciunul dintre noi acea scrisorică pierdută pe care a trimis-o domnul Teodorovici la Standard and Poor’s. Pentru că pe faţă se bate cu băncile, pe spate: stai un pic că o retragem. Păi, în ce zi a fost bună, ieri când ai dat-o, azi când o retragi?”, s-a întrebat Mihai Tudose, într-o conferinţă de presă susținută duminică la sediul partidului Pro România.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...
Ultima oră
Pe aceeași temă