17.5 C
București
luni, 20 septembrie 2021

O rețea de comunicații din România este alimentată integral din surse regenerabile

Rețeaua Vodafone România este 100% verde, fiind alimentată integral cu energie electrică din surse regenerabile, anunță un comunicat de presă transmis la data de 12 aprilie 2021.

Începând cu 1 aprilie, „ca urmare a renegocierii contractelor cu furnizorii de electricitate, compania s-a asigurat că toata energia electrică necesară operațiunilor sale, inclusiv energia electrică consumată în spații închiriate, provine din surse regenerabile”, anunță comunicatul de presă.

„Utilizăm 100% energie verde pentru operațiunile Vodafone din România, ne-am micșorat considerabil consumul de energie în principalele centre de date, am introdus SIM-uri electronice pentru a reduce consumul de plastic și multe altele. Într-o lume în care tehnologia joacă un rol atât de important și volumul comunicațiilor digitale crește în fiecare an, generând o amprentă de carbon tot mai mare, este important să venim cu acțiuni concrete pentru a micșora impactul asupra mediului. Faptul că operațiunile noastre din România folosesc acum doar energie verde este un motiv de mândrie pentru noi și, sper eu, și pentru clienții noștri”, a declarat Cătălin Buliga, CTO Vodafone România.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă