31 C
București
sâmbătă, 13 august 2022
AcasăEconomieNoi oportunităţi de finanţare pe timpul crizei generată de COVID-19

Noi oportunităţi de finanţare pe timpul crizei generată de COVID-19

Managerii și antreprenorii pot consulta acum șase noi oportunități de finanțare care vizează domenii precum Biotehnologii, Internetul Tuturor Lucrurilor, Sănătate Digitală, Viitorul Pieței Muncii, Educație Digitală, Fintech, Inteligență Artificială, Economie Circulară, Blockchain, Construcții, Tehnologie educațională, Internet de viitoare generație (Next Generation Internet), Start-up-uri, Industrie manufacturieră.

Informațiile vin în completarea Ghidului Surselor de Finanțare pentru companii în timpul crizei, think tankul INACO Inițiativa pentru Competitivitate anunță noi oportunități de finanțare.

Acestea apar sub forma unor platforme și acceleratoare pentru  IMM-uri și start-up-uri, plus resurse pentru noi parteneri de afaceri și traininguri utile.

Cele șase noi platforme sunt prezentate în detaliu de Carmen Holotescu, membră a comunității de profesioniști INACO,  profesoară, decană a Facultății de Inginerie  și directoare a Centrului pentru educații deschise și blockchain din cadrul Universității „Ioan Slavici” din Timișoara, cu un doctorat pe tema noilor tehnologii și a educației deschise. Acestea sunt : 

1.       FundingBox – platforma conțineapeluri de finanțare publice sau private, parteneri pentru proiecte,  evenimente, traininguri și consultanță.  Domeniile vizate sunt Inteligență Artificială, Economie Circulară, Blockchain, Construcții, Tehnologie educațională, Internet de viitoare generație (Next Generation Internet), Start-up-uri,  Industrie manufacturieră 4.0 și altele. 

2.          F6S –  o platformă dinamică, ce conține facilități asemănătoare cu FundingBox, dar și cu profile de start-up-uri și oferte de joburi.

3.         Agorize – o platformă cu proiecte deschise de inovare și hackathon-uri, propuse comunităților de inovatori (studenți, dezvoltatori și startup-uri), care sunt sprijinite să crească și să se dezvolte, lucrând cu companii majore. Activitatea este recompensată cu job-uri, internship-uri, premii, fonduri de dezvoltare.

4.        Accelerace – o platformă ce oferă programe de incubare, accelerare pentru start-up-uri din domenii ca Soundtech, Cleantech, Internet of Things, Fintech, Foodtech, Edtech, Digital Health, Biotech, Medtech, Future of Work.

5.       Informații pe site-ul Comisiei Europene – Finanțări si licitații – site-ul central de unde pornesc căutările pentru apelurideschise și viitoare (dar și închise, pentru informare) dedicate programelor de finanțare și licitatii.

6.          UEFISCDI – platformă care conține secțiunea „COVID -19 – Science & Innovation Advice” – utilă pentru documentare, informații despre programe de cercetare, noi finanțări. 

Autoarea Carmen Holotescu prezintă modul în care funcționează aceste platforme și detalii utile care îi pot ajuta pe cei interesați să folosească la maximum resursele pe care le oferă. Toate informațiile și link-urile aferente pot fi accesate în documentul aflat pe site-ul INACO, împreună cu Ghidul Surselor de Finanțare pentru Companii pe Timp de Criză: https://bit.ly/2V16D7Y 

INACO – Inițiativa pentru Competitivitate este o comunitate non-profit de manageri, consultanți, analiști, experți în domeniul economic, conectată la rețeaua de specialiști în economia de stat și privată din România.

 

Cele mai citite
00:01:22

VIDEO: Pompieri din toată Europa luptă împotriva incendiilor din Franța

Vineri, 12 august, pompierii din întreaga Europă au sărit în ajutorul Franței pentru a lupta împotriva unui incendiu de vegetație de proporții, în timp...
00:01:00

VIDEO: Ambasadorul ucrainean întâmpină o navă de cereale în portul italian

Nava "Rojen" care transporta porumb din Ucraina a sosit vineri (12 august) în portul Ravenna din nordul Italiei, după ce a făcut escală în...
00:01:56

VIDEO: FBI a găsit documente „strict secrete” acasă la Trump

Un inventar al obiectelor luate de agenții FBI care au efectuat o percheziție autorizată de instanță la reședința fostului președinte Donald Trump, a inclus...
Ultima oră
Pe aceeași temă