4 C
București
marți, 6 decembrie 2022
AcasăEconomieNoi modificări în energie, cum ar urma să se calculeze facturile

Noi modificări în energie, cum ar urma să se calculeze facturile

Ordonanța de urgență pentru energie va fi din nou modificată, astfel că facturile vor fi calculate în funcție de consumul curent. Decizia ar fi fost luată deja în cadrul Coaliției de guvernare.

Magazinele au anunțat deja că își vor scurta programul de funcționare ca să facă economie de energie. 

Schimbarea ar urma să prevadă un calcul pe baza consumului curent. Adică, în baza consumului din luna pentru care se emite factura. Practic pentru cei care fac economie de la o lună la alta vor fi răsplătiți cu facturi mai mici, indiferent de consumul din trecut.

În acest context, nu doar consumatorii casnici se pregătesc să economisească. După ultimele modificări la ordonanța de urgență, magazinele nu se mai bucură de plafonare. Mai multe lanțuri comerciale se pregătesc să ia măsuri.

Începând de luni, 26 septembrie, programul de duminică al magazinelor Lidl se va scurta. Magazinul va functiona între orele 8 și 18. Și alte lanțuri de supermarketuri, precum Kaufland, Profi sau Mega Image, se pregătesc să ia măsuri similare.

Spre exemplu, reducerea iluminatului din vitrine sau renunțarea la magazinele non-stop. Primul pas va fi însă reducerea programului.

Mașinile electrice sunt vizate și ele. Supermarketurile urmează să anunțe șoferii că nu își vor mai putea încărca gratuit mașinile electrice în parcările lor. 

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
00:01:04

Vulcanul Java din Indonezia obligă mii de oameni să se evacueze

Vulcanul Java din Indonezia a obligat mii de oameni să se evacueze din calea cenușei ce a fost aruncată în zona din jurul lui....

Nouriel Roubini prevestește venirea mamei crizelor economice

Niciun economist de marcă sau vreo instituție de consultanță financiară nu s-a hazardat în predicții asupra viitorului. Economistul Nouriel Roubini, supranumit “profetul crizei,” riscă...

Lucian Romașcanu o acuză pe Clotilde Armand că-l instigă să încalce legea în cazul imobilului Casa Miclescu

Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, afirmă că primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, îi solicită să încalce legea în cazul unui litigiu aflat în recurs la...
Ultima oră
Pe aceeași temă