Foto: Inquam Photos / George Călin

Modificarea Ordonanței. Cine cere amânarea ratelor trebuie să aibă ratele plătite la zi

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, a explicat, luni după-amiază, în ședința de Guvern, cum a fost modificat textul Ordonanței de Urgență care va permite amânarea plății ratelor în contextul crizei coronavirusului.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 30.03.2020 - 18:16

Ordonanţa de Urgenţă care le va permite românilor să-și amâne plata ratelor nu este retrasă de la publicarea în Monitorul Oficial, ci va fi publicată după ce, în textul elaborat inițial, vor fi corectate anumite erori, a explicat, luni, ministrul de Finanțe, Florin Cîțu.

În cadrul ședinței de Guvern de luni după-amiază, ministrul Cîțu a prezentat, în fața premierului Ludovic Orban, câteva prevederi ale Ordonanței de Urgență. Una dintre ele va fi aceea că ratele la creditele ipotecare nu se vor capitaliza în perioada în care ratele nu vor fi plătite.

O altă precizare a ministrului de Finanțe este că, în momentul în care solicită amânarea plății ratelor, persoana care solicită această înlesnire trebuie să fie cu plata ratelor la zi. Cu alte cuvinte, poate fi amânată doar plata ratelor care urmează a fi plătite, nu și a a ratelor care sunt deja restante.

 

Comentarii