Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ministerul Justiției este dator la angajații din penitenciare, susţine sindicatul

Ana Birchall, ministrul Justiției, a informat la 11 septembrie 2019 că și-ar fi respectat promisiunea și a plătit orele suplimentare datorate personalului din penitenciare pentru anul 2019. "Posibil, parțial și cu mare întârziere", comentează sindicatul din penitenciare..

Share

Florin Budescu 0 comentarii

Actualizat: 17.09.2019 - 16:16

Același anunț, aminteşte Federația Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP), l-ar fi făcut Birchall și pe 20 iunie 2019, "fără ca, în fapt, orele suplimentare să fie plătite și fără ca problema celor peste un milion de ore suplimentare nerecuperate și neplătite în anii anteriori să aibă o soluție. Ori, datoria trebuie plătită".

"Și la acel moment am fost în neplăcuta situație de a contrazice anunțul oficial și de a preciza că posibila plată parțială și cu întârziere nu este în niciun caz o promisiune îndeplinită”, spune liderul sindical Sorin Dumitraşcu, explicând: "Cu precădere, în contextul în care nu cerem majorări, ci plata unor restanțe".

"În consecință, reiterăm faptul că dacă, de această dată Ministerul Justiției chiar pune în practică ceea ce anunță public, plătește în luna septembrie 2019, orele suplimentare nerecuperate și neplătite în cursul anului 2019 fără a achita și datoria istorică de peste 1 milion de ore suplimentare.", spune FSNAP.

Pentru plata drepturilor restante, miniștrii Teodorovici și Birchall s-au angajat la asigurarea a 80,9 milioane de lei. Suma acordată la rectificare este de doar 34 de milioane de lei, ceea ce asigurară parțial  plata unor drepturi restante, afirmă Dumitraşcu.

Diferența de bani va fi luată de la investiții și spitalele penitenciar. "O practică prin care, avertizăm public, se continuă politica de subfinanțare cronică și de subminare a sistemului penitenciar. În acest fel condițiile din penitenciare se vor deteriora și mai tare", atrage atenţia FSNAP.

Comentarii

loading...