Foto: Arhivă

Magazinele de la metrou funcționează, deși au fost somate să evacueze spațiul

Circa 1600 de spații comerciale continuă să funcționeze în interiorul stațiilor de la metroul din București.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 06.04.2021 - 10:42

Circa 1600 de spații comerciale continuau să funcționeze, la data de 6 aprilie 2021, în interiorul stațiilor de la metroul din București, deși somația adresată acestor firme, prin care li se cerea să evacueze spațiile, a expirat la data de 2 aprilie 2021.

Anunțul referitor la emiterea somației și la termenul limită pus la dispoziția comercianților fusese făcut de ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, acum zece zile, la momentul protestului neautorizat de la metrou.

Un reprezentant al comercianților din stațiile de metrou a precizat, marți, într-o declarație prin telefon, că acești comercianți nu au contract cu Metrorex, ceea ce înseamnă că nu Metrorex îi poate elimina din stații, ci cu societatea Sindomet, care este deținută de USLM (Unitatea Sindicatul Liber Metrou - condus de Ion Rădoi). Potrivit acestui reprezentant al comercianților, Metrorex nici nu are dreptul să închirieze spații pentru activități comerciale.

Pe baza acestei argumentații, firmele din stațiile de metrou nu vor să evacueze spațiile până ce nu va fi emisă o decizie judecătorească în acest sens.

Comentarii