18.8 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăEconomieInvestitorii în offshore vor stabilitate fiscală şi predictibilitate legislativă

Investitorii în offshore vor stabilitate fiscală şi predictibilitate legislativă

Federaţia Patronală Petrol şi Gaze (FPPG) apreciază că noile revizuiri propuse de Ministerul Energiei, pentru Legea offshore şi Legea petrolului, în forma publicată pe 20 septembrie, contribuie la clarificarea şi îmbunătăţirea cadrului fiscal.

Prin setul de amendamente introdus, autorităţile recunosc necesitatea asigurării stabilităţii şi competitivităţii regimului fiscal aplicabil sectorului offshore, spune FPGG. “Rezervele naturale de gaze descoperite la Marea Neagră reprezintă nu doar o mare oportunitate de dezvoltare a României, ci şi o reală necesitate pentru economia naţională, dar şi pentru securitatea energetică a ţării”, spune organizaţia patronală.

Investiţiile în offshore, la Marea Neagră, contribuie semnificativ la siguranţa aprovizionării cu gaze pentru consumatorii industriali şi casnici din România, dar înseamnă în acelaşi timp o sursă de venituri bugetare de netăgăduit, precum şi o modalitate de generare de locuri de muncă în economia ţării, mai afirmă FPGG.

“Dorim un cadru cât mai favorabil derulării de investiţii semnificative în sectorul energetic românesc.” Daniel Apostol, FPGG

Federaţia explică faptul că investitorii nu cer nici lucruri multe, nici complexe, ci stabilitate fiscală, predictibilitate legislativă, liberalizarea pieţei, asigurarea unui cadru competitiv şi dezvoltarea infrastructurii naţionale de gaze naturale.

Federaţia patronală salută faptul că autorităţile doresc modificarea legislaţiei în favoarea dezvoltării proiectelor de investiţii în petrol şi gaze. Totodată, îşi afirmă în continuare deplina disponibilitate pentru dialogul cu autorităţile, în vederea construirii unui cadru de reglementare cât mai eficient pentru dezvoltarea economică a României „şi cât mai favorabil derulării de investiţii semnificative în sectorul energetic românesc”, spune Daniel Apostol, director de Relaţii Externe FPPG.

 

Risc ridicat la Marea Neagră

FPPG spune că, dat fiind nivelul ridicat de risc în regiunea Mării Negre, România trebuie să acţioneze pentru sporirea atractivităţii şi a competitivităţii sale ca destinaţie a capitalului, a tehnologiei şi a know-how-ului în sectorul offshore, ţinând în permanenţă seamă de cele mai bune practici în domeniu la nivel mondial, precum şi de tendinţele internaţionale şi regionale.

Cele mai citite

Iohannis la Consiliul European, azi și mâine. Situația din Orientul Mijlociu, pe agendă

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, astăzi şi mâine, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles.Şeful statului va participa, de...

Iohannis la Consiliul European, azi și mâine. Situația din Orientul Mijlociu, pe agendă

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, astăzi şi mâine, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles.Şeful statului va participa, de...

PSG și Borussia Dortmund s-au calificat în semifinalele Ligii Campionilor

Paris Saint-Germain s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe FC Barcelona cu scorul de 4-1 (1-1), marţi seara,...
Ultima oră
Pe aceeași temă