4 C
București
marți, 6 decembrie 2022
AcasăEconomieImobiliareNoi promisiuni social-democrate. Cei cu venituri mici nu vor plăti impozite pe...

Noi promisiuni social-democrate. Cei cu venituri mici nu vor plăti impozite pe locuințe scumpite

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu a afimat miercuri că impactul unei eventuale creşteri a impozitelor pe locuinţe nu va avea efect asupra persoanelor cu venituri mici.

Ministrul Finanţelor a fost întrebat ce planuri are cu impozitele pe locuinte, pe anul viitor, el afirmând că OUG 16 este la Senat şi că s-au depus o serie de amendamente pe partea de proprietate.

”Înţeleg că senatorii PNL şi PSD au depus un amendament, în analiza acestui amendamentat am văzut că sunt şi poziţiile Asociaţiilor Comunelor, asociaţia Municipiilor, Consiliilor Judeţene care sunt de acord cu această abordare, drept pentru care Parlamentul va trece la dezbateri şi la avizarea acestui amendament, care, de fapt, are în vedere o actualizare a grilei de raportare a  stabilirii impozitelor pe proprietate, a declarat ministrul de Finanţe. 

Adrian Câciu a precizat, întrebat cu cât ar urma să crească impozitele, că ”nu e neaparat necesar să crescă impozitele”.

”Faţă de acesta grilă care a fost stabilită în 2015, autorităţile locale au o marjă de stabilire cuprinsă între 0,8 şi 2%. Pot acţiona în această marjă, pot creşte impozitele. Până la urmă este vorba despre veniturile autorităţilor locale şi atunci când ne întrebăm de ce de fiecare dată, statul din bugetul de stat, din taxele tuturor trebuie să suplinească lipsa veniturilor de la nivelul autorităţilor locale, cred că un răspuns vine şi din partea asta de colectarea a veniturilor locale”, a spus el. 

Ministrul a mai arătat că nu în ultmul rând trebuie să ţineţi cont că populaţia cu venituri mici este protejată din perspectiva impozitelor pe proprietate, există o serie de credite fiscale care sunt prevăzute în Codul Fiscal, deci impactul unei eventuale creşteri a impozitelor nu va fi pe personele cu venituri mici.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la Realitatea TV, Aleph TV și B1 TV. În presa online am lucrat la Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic. Sunt doctorandă în Științele Comunicării la SNSPA, iar tema mea de cercetare este despre criza alimentară.
Cele mai citite

România în Schengen: Cătălin Predoiu a discutat cu ambasadoarea Regatului Suediei, Therese Hyden

Poziţia Guvernului de la Stockholm de susţinere a intrării României în spaţiul Schengen, Legile Justiţiei şi activitatea procurorilor din România care anchetează infracţiuni din...

Lucian Romașcanu o acuză pe Clotilde Armand că-l instigă să încalce legea în cazul imobilului Casa Miclescu

Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, afirmă că primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, îi solicită să încalce legea în cazul unui litigiu aflat în recurs la...

Xi Jinping merge într-o vizită oficială în Arabia Saudită

Preşedintele Chinei, Xi Jinping, va efectua, joi, o vizită oficială în Arabia Saudită, pe fondul tensiunilor pe care ambele ţări le au cu Statele...
Ultima oră
Pe aceeași temă